Διορθωτικές κινήσεις στην πετρελαϊκή αγορά

Ήπιες διορθωτικές τάσεις καταγράφονται στην αγορά πετρελαίου ύστερα από την χθεσινή άνοδο στα υψηλά τριών εβδομάδων, ενώ ο χρυσός παραμένει σε υψηλό επίπεδο, καθώς οι επενδυτές αναζητούν καταφύγιο ύστερα από την πτώση των αγορών τις τελευταίες ημέρες.

Καθώς το επενδυτικό κοινο στρέφει την προσοχή του σε εναλλακτικές λύσεις ύστερα από την πρόσφατη πτώση των αγορών, ο χρυσός συνεχίζει να κερδίζει έδαφος, ενώ το πετρέλαιο κινείται οριακά χαμηλότερα από τα χθεσινά υψηλά τριών εβδομάδων.

Ειδικότερα, οριακές είναι οι απώλειες που καταγράφουν οι πετρελαϊκές τιμές ύστερα από τα χθεσινά κέρδη που προκάλεσαν οι εκρήξεις στη Σαουδική Αραβία στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Αναλυτές σχολιάζουν ακόμη ότι οι επενδυτές θα περιμένουν και την επίσκεψη, αργότερα στη διάρκεια της εβδομάδας, του υπουργού Πετρελαίου του Ιράκ, στις γειτονικές χώρες, καθώς βελτιώνεται η προοπτική αύξησης της πετρελαϊκής παραγωγής από το Ιράκ.

Επισημαίνεται ότι πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Ibrahim Bahr al-Ulum, από την πρώτη ημέρα εισβολής των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ. Ο al-Ulum πρόκειται να επισκεφτεί τη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ, το Κατάρ και το Ιράν.

Το brent διαμορφώνεται περί τα 28,65 δολάρια το βαρέλι, ενώ το nymex παραμένει πάνω από τα 30,5 δολάρια ανά βαρέλι.

Ο χρυσός ενισχύεται στα 388,13 δολάρια την ουγκιά (+0,56%), με το ενδιαφέρον μάλιστα των επενδυτών, ιδιαίτερα στην Ασία, να ενισχύεται σημαντικά, ύστερα από την πτώση του ιαπωνικού χρηματιστηρίου κατά σχεδόν 3 ποσοστιαίες μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v