Διορθωτικά το πετρέλαιο- ήπια άνοδος για χρυσό

Ήπια διόρθωση σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου το απόγευμα της Τετάρτης, σε συνέχεια της χθεσινής εντυπωσιακής ανόδου, η οποία προκλήθηκε από τη υποχώρηση των αποθεμάτων των ΗΠΑ. Μικρή άνοδο καταγράφει η τιμή του χρυσού.

Διορθωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στη διεθνή αγορά εμπορευμάτων, ως αποτέλεσμα της σημαντική χθεσινής τους ανόδου, η οποία αποδίδεται στα στοιχεία για τα αποθέματα των ΗΠΑ σε μαύρο χρυσό.

Αναλυτικότερα, το υπουργείο ενέργειας των ΗΠΑ, χθες, Τετάρτη ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα της χώρας, για την εβδομάδα που τελείωσε στις 31 Οκτωβρίου μειώθηκαν κατά 1,37 εκατ. βαρέλια.

Η είδηση τόνωσε την τιμή του brent, αλλά και αυτή των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης.

Αυτή την ώρα, η τιμή του Brent διαμορφώνεται στα 28,81 δολ. ανά βαρέλι (+0,84%), ενώ το Nymex κινείται πέριξ των 30,35 δολ, σημειώνοντας ποσοστιαία μεταβολή της τάξης του +0,17%.

Ήπια άνοδο εμφανίζει η τιμή του χρυσού (στο +0,02% και τα 381,6 δολ. ανά ουγκιά), σε συνέχεια των πωλήσεων που καταγράφονταν νωρίτερα σήμερα και αποδίδονται σε τεχνικές αιτίες, όπως η ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η βραχυπρόθεσμη τάση για το πολύτιμο μέταλλο δεν φαίνεται να αλλάζει και εντοπίζουν ως σημείο αντίστασης τα 385 δολ. ανά ουγκιά, ενώ ως σημείο στήριξης τα 378,5 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v