Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο, άνοδος για χρυσό

Πτωτικές τάσεις ακολουθούν οι πετρελαϊκές τιμές εν μέσω ανησυχιών ότι η αύξηση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ θα διογκώσει τα αποθέματα ”μαύρου χρυσού” τόσο στις ΗΠΑ, όσο και σε άλλες καταναλώτριες χώρες.

Οι ανησυχίες ότι η αύξηση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ αλλά και τη Ρωσία θα διογκώσει τα αποθέματα των ΗΠΑ και των άλλων χωρών, οδηγούν χαμηλότερα τις πετρελαϊκές τιμές.

Ο ΟΠΕΚ εκφράζει ανησυχίες ότι οι πετρελαϊκές τιμές παγκοσμίως είναι πιθανό να υποχωρήσουν κυρίως λόγω της αύξησης των αποθεμάτων, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του γραμματέα του Οργανισμού, Alvaro Silva.

Αναλυτές της Deutsche Bank σχολιάζουν ότι η τάση για τις τιμές του μαύρου χρυσού είναι πτωτική, ενώ εκφράζουν και ερωτηματικά σχετικά με το πόσο μεγάλη θα είναι η αναμενόμενη μείωση της παραγωγής που σχεδιάζει ο ΟΠΕΚ για το Νοέμβριο.

Το nymex στη Νέα Υόρκη υποχωρεί κατά 0,70% στα 28,70 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent διαμορφώνεται στα 27,12 δολάρια το βαρέλι.

Αντίθετα, ανοδική πορεία ακολουθεί ο χρυσός, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 380,10 δολάρια την ουγκιά, καταγράφοντας άνοδο 0,71%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v