Σημαντικές πιέσεις για πετρέλαιο

Σημαντικές πιέσεις εμφανίζονται στην τιμή του πετρελαίου, ως αποτέλεσμα των ρευστοποιήσεων εκ μέρους μεγάλων επενδυτικών κεφαλαίων, αλλά και των φημών που θέλουν τη μηνιαία παραγωγή του ΟΠΕΚ να ξεπερνά τον στόχο που είχε θέσει ο Οργανισμός.

Σημαντική πτώση καταγράφουν οι τιμές πετρελαίου, καθώς παρατηρούνται ρευστοποιήσεις εκ μέρους μεγάλων funds.

Η τιμή του brent χάνει 3,37% και διαμορφώνεται στα 28,4 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ τα futures υποχωρούσαν κατά σχεδόν 5%, έως τα 27,9 δολάρια ανά βαρέλι. Ακόμη μεγαλύτερη είναι η πτώση του NYMEX (-5,57%) έως τα 29,9 δολάρια ανά βαρέλι.

Μερίδα αναλυτών αποδίδει την υποχώρηση στην τιμή του μαύρου χρυσού στις φήμες που θέλουν την παραγωγή του ΟΠΕΚ να ξεπέρασε τους στόχους που είχε θέσει για τον προηγούμενο μήνα ο Οργανισμός. Αναλυτές επισημαίνουν ότι παράγοντα στήριξης της τιμής του μαύρου χρυσού αποτελεί η ανησυχία για πιθανό τρομοκρατικό πλήγμα στα αποθέματα καυσίμων των ΗΠΑ.

Πτωτικά κατά 0,74% κινείται και η τιμή του χρυσού, έως τα 391,63 δολ. ανά ουγκιά, ενώ για πρώτη φορά την τελευταία εβδομάδα τα futures του Δεκεμβρίου για το πολύτιμο μέταλλο βρέθηκαν χαμηλότερα των 392 δολ., στα 391,4 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v