Ηπιες μεταβολές για πετρέλαιο- χρυσό

Ηπιες μεταβολές σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου και του χρυσού εν μέσω ισχνού επενδυτικού ενδιαφέροντος που αποδίδεται στην αργία της Wall Street λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Ηπιες μεταβολές καταγράφει η τιμή του πετρελαίου brent το απόγευμα της Πέμπτης. Τόσο η αργία στις ΗΠΑ, λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών, όσο και η προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα συνεδρίαση του ΟΠΕΚ, αδυνατίζουν σημαντικά τους όγκους συναλλαγών στην αγορά του μαύρου χρυσού.

Ειδικά η συνεδρίαση του ΟΠΕΚ για τον καθορισμό του ύψους της παραγωγής καθιστά τους επενδυτές σε πετρέλαιο ιδιαίτερα επιφυλακτικούς σχολιάζει αναλυτής για λογαριασμό της Barclays.

Η τιμή του Brent διαμορφώνεται στα 28,70 δολ. ανά βαρέλι (+0,56%), ενώ η τιμη των futures κυμαίνεται στα 28,68 δολ. ανά βαρέλι (+0,74%). Να σημειωθεί ότι το Nymex δεν διαπραγματεύεται σήμερα.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στην αγορά του χρυσού, όπου το πολύτιμο μέταλλο υποχωρεί ελαφρά εν μέσω ισχνού όγκου συναλλαγών. Αυτή την ώρα κάθε ουγκιά χρυσού κοστίζει 395,2 δολ. (-0,36%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v