Σε ρεκόρ 14ετίας το νικέλιο, ”τσιμπάει” το αργό

Σε ρεκόρ 14 ετών εκτινάχθηκαν οι τιμές του νικελίου, πάνω από τα 15.000 δολάρια ανά τόννο, καθώς απειλείται έλλειψη προσφοράς και απεργία στην Falconbridge. Ακολουθούν τα άλλα βασικά μέταλλα, πάνω από τα 30 δολ. το αργό.

Σε επίπεδο ρεκόρ 14 ετών εκτινάχθηκαν εκ νέου οι τιμές του νικελίου, καθώς το μέταλλο ξεπέρασε τα 15.000 δολάρια ανά τόννο, μια μόλις ημέρα μετά την κατάκτηση των 14.000 δολαρίων.

Η εκτίναξη στην τιμή του νικελίου οφείλεται σε φόβους για ελλείψεις στην προσφορά και στην πιθανότητα απεργίας στην καναδέζικη Falconbridge, που προσφέρει διεθνώς το 5% του μετάλλου.

Το τρίμηνο συμβόλαιο του νικελίου κινείται στα 15.050 δολάρια ανά τόννο στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου, συμπαρασύροντας σε υψηλότερα επίπεδα άλλα βασικά μέταλλα, όπως τον χαλκό και το αλουμίνιο.

Η τιμή του νικελίου έχει κερδίσει 1.100 δολάρια ή 11,5% στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις και 110% από τις αρχές του έτους, με την μεγαλύτερη άνοδο στην αγορά μετάλλων κατά τη φετινή χρονιά.

Στα πολύτιμα μέταλλα, η πλατίνα παραμένει στο LME στα υψηλότερα επίπεδα 23 ετών, στα 838 δολάρια ανά ουγκιά.

Η τιμή του χρυσού διαμορφώνεται στα 408 δολάρια ανά ουγκιά, οριακά υψηλότερα από το προηγούμενο κλείσιμο, αντλώντας στήριξη κυρίως από την πτώση του δολαρίου.

Οι τιμές του πετρελαίου σημειώνουν ελαφρώς ανοδικές τάσεις, εν αναμονή της ανακοίνωσης των αμερικανικών αποθεμάτων. Το συμβόλαιο Φεβρουαρίου του Brent στο Λονδίνο κερδίζει 22 σεντς, στα 30,19 δολάρια ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v