Τεχνικοί παράγοντες πιέζουν το πετρέλαιο

Τεχνική διόρθωση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, μετά το χθεσινό τους μίνι- ράλι, το οποίο υπαγορεύτηκε από τις εκτιμήσεις μετεωρολόγων για ”ακραία καιρικά φαινόμενα”. Θετική παραμένει η βραχυπρόθεσμη τάση.

Τεχνική διόρθωση παρατηρείται στις τιμές του μαύρου χρυσού, ως αποτέλεσμα της αποκόμισης κερδών στην οποία επιδίδονται οι επενδυτές και η οποία ακολουθεί το πρόσφατο ανοδικό ράλι.

Όπως εκτιμούν αναλυτές, η συνολικότερη τάση στην αγορά του πετρελαίου είναι ανοδική, κάτι που υπαγορεύεται κυρίως από τις εκτιμήσεις μετεωρολόγων, οι οποίοι κάνουν λόγο για ”ακραία καιρικά φαινόμενα” στις βορειοανατολικές ΗΠΑ.

Κάτι τέτοιο εκτιμάται ότι θα εκτοξεύσεις τη ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης και κατά συνέπεια την τιμή του καυσίμου, τόσο στη spot αγορά, όσο και σε αυτή των προθεσμιακών συμβολαίων. Εξάλλου, στις γενεσιουργούς αιτίες της αισιοδοξίας των αναλυτών, πρέπει να προστεθούν οι εκτιμήσεις του ΟΠΕΚ, ο οποίος, για το επόμενο χρονικό διάστημα, ”βλέπει” άνοδο της ζήτησης.

Αυτή την ώρα το brent καταγράφει υποχώρηση της τάξης του 0,06% και διαμορφώνεται στα 30,98 δολ. ανά βαρέλι, ενώ πτωτικά κινούνται και τα futures, στο επίπεδο των 30,02 δολ. ανά βαρέλι.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στο NYMEX όπου παρατηρείται υποχώρηση της τιμής έως τα 33,02 δολ. ανά βαρέλι.

Πτώση κατά 0,345 εμφανίζει και η τιμη του χρυσού που διαμορφώνεται στα 409,3 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v