Υποχωρηση πετρελαίου και πολύτιμων μετάλλων

Η υποχώρηση της τιμής του φυσικού αερίου οδήγησε σε παράλληλη πτώση από τα υψηλότερα επίπεδα του 9μηνουτην τιμή του πετρελαίου. Η προσπάθεια σταθεροποίησης του δολαρίου οδήγησε σε υποχώρηση τα πολύτιμα μέταλλα.

Υποχώρησε η τιμή του πετρελαίου από τα υψηλότερα επίπεδα του 9μηνου, μετά τις έντονες πιέσεις που δέχθηκε λόγω της προηγούμενης υποχώρησης της τιμής του φυσικού αερίου.

Οι αναλυτές προβλέπουν μείωση της ζήτησης ενεργειακών προϊόντων για το επόμενο διάστημα και πιθανή μερική εκτόνωση των πιέσεων στις τιμές.

Η τιμή του brent υποχωρεί κατά 0,46% στα 30,45 δολάρια το βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου, ενώ αυτή του αμερικανικού αργού υποχωρεί οριακά κατά 0,09% στα 33,36 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη.

Η υποχώρηση των αποθεμάτων φυσικού αερίου στις ΗΠΑ σύμφωνα με τις προβλέψεις της αγοράς οδήγησε στην άμεση πτώση της τιμής του συγκεκριμένου ενεργειακού προϊόντος, στη σκιά μάλιστα της αναμενόμενης μείωσης της ζήτησης, οδηγώντας σε παράλληλη υποχώρηση την τιμή του μαύρου χρυσού.



Η ζήτηση πετρελαίου αναμένεται να υποχωρήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα, εξαιτίας της υποχώρησης της ζήτησης και της τιμής του ”συμπληρωματικού” φυσικού αερίου.

Η τιμή του πετρελαίου καταγράφει άνοδο 6 δολαρίων το βαρέλι, κατά 20%, από το Σεπτέμβριο, όταν ο ΟΠΕΚ ανακοίνωσε ότι θα μειώσει την ημερήσια παραγωγή στο τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Οι προσπάθειες σταθεροποίησης του δολαρίου οδήγησαν τους επενδυτές να κρατήσουν στάση αναμονής στην αγορά πολυτίμων μετάλλων, οδηγώντας σε πτώση τις τιμές του χρυσού, του αργύρου και κυρίως της πλατίνας σε περισσότερο ”φυσιολογικά” επίπεδα μετά τις ανοδικές τάσεις που κατέγραψαν στο τελευταίο διάστημα.

Ο χρυσός, πάντως, κατάφερε να διατηρεί κοντά στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας 8ετίας, ενώ η πλατίνα παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας 23ετίας.

Η τιμή του χρυσού υποχωρεί κατά 0,95% στα 408,70 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου, αυτή του αργύρου υποχωρεί 0,35% στα 5,67 δολάρια ανά ουγκιά και αυτή της πλατίνας υποχωρεί κατά 1,78% στα 830 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v