Άνοδος πετρελαίου- χρυσού, πτώση πλατίνας

Το πετρέλαιο συνεχίζει την ανοδική πορεία του, αφού οι επενδυτές προεξοφλούν ότι η αυριανή ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας για τα αποθέμετα δεν θα περιορίσει τις πιέσεις στις τιμές. Άνοδος του χρυσού.

Με άνοδο κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, εξαιτίας των κερδοσκοπικών κινήσεων που προεξοφλούν ότι η αυριανή ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας για την εβδομαδιαία πορεία των αποθεμάτων δεν θα καταγράψει σημαντικές μεταβολές στα αποθέματα, παρόλη τη μείωση της ζήτησης από την αύξηση των θερμοκρασιών.

Με άνοδο 0,89% στα 29,57 δολάρια το βαρέλι κινείται το Brent στο Λονδίνο, ενώ με μίνι ράλι και άνοδο 1,54% στα 32,90 δολάρια το βαρέλι κινείται η τιμή του αμερικανικού αργού στη Νέα Υόρκη.

Οι τιμές των futures στη Νέα Υόρκη σημείωσαν άνοδο 0,59% στα 32,59 δολάρια το βαρέλι.

H τιμή του κίτρινου μετάλλου εκτινάχθηκε στα υψηλότερα επίπεδα της 8ετίας στην αγορά του Λονδίνου, ενώ την ίδια στιγμή η τιμή των συμβολαίων futures από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού εκτινάχθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 13 ετών, εξαιτίας των αδυναμιών ανάκαμψης του δολαρίου και της ενίσχυσης της γεωπολιτικής ανασφάλειας από τους φόβους νέων τρομοκρατικών επιθέσεων.

Άνοδο 0,43% στα 416,25 δολάρια ανά ουγκιά καταγράφει η τιμή του χρυσού στην αγορά fixing του Λονδίνου, κυμαινόμενη στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας 8ετίας, ενώ άνοδο 0,34% στα 5,94 δολάρια ανά ουγκιά καταγράφει και ο άργυρος.

Αντίθετα πτώση 3,5% στα 815 δολάρια ανά ουγκιά καταγράφει η πλατίνα, υποχωρώντας ”φυσιολογικά” από τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 23 ετών.

Η τιμή των futures χρυσού στην αγορά της Νέα Υόρκης κυμαινόταν λίγο πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης στα 417 δολάρια ανά ουγκιά με άνοδο 0,41%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v