Πτώση πετρελαίου και πολύτιμων μετάλλων

Η άνοδος των αποθεμάτων πετρελαίου θέρμανσης στις ΗΠΑ οδήγησε στην πτώση της τιμής του πετρελαίου, ενώ η ανατίμηση του δολαρίου έναντι του ευρώ κατά 1 σεντς απομάκρυνε τους επενδυτές από τα πολύτιμα μέταλλα.

Η άνοδος των αποθεμάτων πετρελαίου θέρμανσης στις ΗΠΑ κατά 1 εκατ. βαρέλια ή 1,8% στα 56,6 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, περιόρισε τις πιέσεις των τιμών στην αγορά πετρελαιοειδών.

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού καταγράφουν άνοδο 6,6% σε ετήσια βάση και κατά 5% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα αποθέματα διυλισμένων προϊόντων πετρελαιοειδών αυξήθηκαν κατά 2,8 εκατ. βαρέλια στα 138,3 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα.

Η τιμή του brent υποχωρεί 0,87% στα 30,56 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρεί 0,09% στα 34,40 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη.

Οι τιμές του ενεργειακού τομέα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,8% το Δεκέμβριο, μετά από πτώση κατά 1,2% το Δεκέμβριο. Η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης εκτινάχθηκε κατά 5,1%, ενώ το Νοέμβριο είχε καταγράψει επίσης άνοδο 4,8%.

Σε ρευστοποιήσεις προηγούμενων κερδών οδηγήθηκε η αγορά πολυτίμων μετάλλων από την ανατίμηση του δολαρίου έναντι του ευρώ, μετά τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία από την υποχώρηση του εμπορικού ελλείμματος και την άνοδο των εξαγωγών στις ΗΠΑ.

Η τιμή του χρυσού καταγράψει τις υψηλότερες απώλειες των τελευταίων 8 εβδομάδων, ενώ είχε καταγράφει άνοδο 19% το 2003.

Η τιμή του χρυσού υποχωρεί 1,01% στα 419,90 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου.

Η τιμή του αργύρου καταγράφει πτώση 2,44% στα 6,41 δολάρια ανά ουγκιά στην ίδια αγορά, ”αποχαιρετώντας” τα ύψη 6ετίας που είχε αναρριχηθεί χθες το βράδυ στη Νέα Υόρκη.

Η τιμή της πλατίνας υποχωρεί 0,70% στα 853,50 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v