Πτωτική τροχιά για πετρέλαιο, χρυσό

Η πρόθεση της Bundesbank να πουλήσει την επόμενη τριετία 600 τόννους χρυσού, οδήγησε σε ρευστοποιήσεις κερδών στην αγορά πολυτίμων μετάλλων. Υποχώρηση πετρελαίου εξαιτίας κερδοσκοπικών κινήσεων στην αγορά.

Οι επενδυτές ρευστοποιούν τα προηγούμενα υψηλά κέρδη τους στην αγορά πολύτιμων μετάλλων, ενώ αναμένεται να οδηγηθούν σε βραχυπρόθεσμη στάση αναμονής, μετά την ανακοίνωση ότι η Bundesbank θα ζητήσει από τις Κεντρικές Τράπεζες του G-10, 5ετή option για την πώληση 600 τόννων χρυσού από τα αποθέματά της, τα δεύτερα υψηλότερα μετά από αυτά της Fed.

Οι τάσεις ρευστοποιήσεων ενισχύθηκαν μετά και την ανακοίνωση για εκτίναξη της κατασκευής νέων κατοικιών στις ΗΠΑ, που υπογραμμίζει ότι η αμερικανική οικονομία ανακάμπτει δυναμικά, απομακρύνοντας τους επενδυτές από τα ”αμυντικά” επενδυτικά προϊόντα, όπως ο χρυσός και τα ομόλογα.

Η τιμή του χρυσού υποχωρεί 0,98% στα 408,05 δολάρια ανά ουγκιά στη αγορά fixing του Λονδίνου.

Η τιμή του αργύρου υποχωρεί 2,53% στα 6,16 δολάρια ανά ουγκιά.

Η τιμή της πλατίνας υποχωρεί 0,23% στα 860 δολάρια ανά ουγκιά στην ίδια αγορά.

Πτωτικά κινείται η τιμή των πετρελαιοειδών στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, εξαιτίας των κερδοσκοπικών πιέσεων που προεξοφλούν ότι τα αποθέματα είναι επαρκή για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες της ζήτησης μετά την αύξηση της παραγωγής αργού, πετρελαίου θέρμανσης και φυσικού αερίου από τα διυλιστήρια.

Αναλυτές εκτιμούν ότι τα κερδοσκοπικά κεφάλαια θα ολοκληρώσουν άμεσα τις κινήσεις τους για να οδηγήσουν σε νέα ανάκαμψη το μαύρο χρυσό.

Η τιμή του brent υποχωρεί 0,38% στα 31,08 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο, ενώ αυτή του αμερικανού αργού υποχωρεί 0,49% στα 34,7 δολάρια το βαρέλι στο NYMEX.

Τα αμερικανικά αποθέματα υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 28 ετών την προηγούμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v