Ελεύθερη πτώση πετρελαίου και πολυτίμων μετάλλων

Η πρόθεση του Ιράν να στηρίξει αμετάλβητη παραγωγή στον ΟΠΕΚ οδηγεί το brent κάτω από τα 29 δολάρια το βαρέλι. Ελεύθερη πτωση πολυτίμων μετάλλων από την άνοδο του δολαρίου.

Η πρόθεση του Ιράν να στηρίξει στα πλαίσια του ΟΠΕΚ τη διατήρηση της παραγωγής πετρελαίου για το δεύτερο τρίμηνο στα σημερινά επίπεδα οδήγησε σε ελεύθερη πτώση των τιμών των πετρελαιοειδών στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.

Η τιμή του brent υποχωρεί 2,86% στα 28,98 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρεί 3,03% στα 32,59 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη.

Η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί 11% από το υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου 10μηνου, που είχε εκτιναχθεί στις 20 Ιανουαρίου.

Η υποχώρηση της τιμής του ευρώ κάτω από τα 1,24 δολάρια στην αγορά της Νέας Υόρκης και το γεγονός ότι οι επενδυτές στοιχηματίζουν σε άνοδο των αμερικανικών επιτοκίων στο επόμενο διάστημα οδήγησε σε μαζική φυγή από τη αγορά πολυτίμων μετάλλων.

Η τιμή του χρυσού υποχωρεί 2,95% στα 398,35 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου, υποχωρώντας για πρώτη φορά μετά από 8 εβδομάδες κάτω από το ψυχολογικό όριο των 400 δολαρίων ανά ουγκιά.

Η τιμή του αργύρου υποχωρεί κατά 4,75% στα 6,19 δολάρια ανά ουγκιά στην ίδια αγορά.

Η τιμή της πλατίνας υποχωρεί 3,21% στα 829,5 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v