Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο, άνοδος για χρυσό

Υποχωρεί η τιμή του brent στα 29,95 δολάρια το βαρέλι, κυρίως λόγω της ανόδου των αποθεμάτων πετρελαίου θέρμανσης στις ΗΠΑ. Ανακάμπτει η αγορά πολυτίμων μετάλλων, επωφελούμενη από την άνοδο του ευρώ.

Η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, μετά τη μεγαλύτερη άνοδο του τελευταίου 10μηνου που κατέγραψε τη Δευτέρα.

Oι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι τα αποθέματα πετρελαίου θέρμανσης θα είναι επαρκή για να καλύψουν τις ανάγκες της ζήτησης κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης χειμερινής περιόδου.

Τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου θέρμανσης κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 23 Ιανουαρίου, ήταν κατά 8,1% υψηλότερα από την αντίστοιχη εβδομάδα του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση των αποθεμάτων σε ετήσια βάση.

Η τιμή του brent υποχωρεί 0,93% στα 29,95 δολάρια το βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου, ενώ αυτή του αμερικανικού αργού υποχωρεί 0,71% στα 34,70 δολάρια το βαρέλι.

Η εκτίναξη του ευρώ στα 1,2553 δολάρια με κέρδη που ξεπέρασαν το 1%, ενίσχυσε το ενδιαφέρον των επενδυτών για την αγορά πολυτίμων μετάλλων.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι τιμές των πολυτίμων μετάλλων θα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία στο αμέσως επόμενο διάστημα, γιατί οι επενδυτές έχουν προεξοφλήσει ότι η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών και των προέδρων των Κεντρικών Τραπεζών του G-7 που θα πραγματοποιηθεί στη Φλόριντα στις 6-7 Φεβρουαρίου, δεν θα πάρει ουσιαστικές αποφάσεις για να φρενάρει τη διολίσθηση του πράσινου νομίσματος.

Η τιμή του χρυσού εκτινάχθηκε εκ νέου πάνω από το ψυχολογικό όριο των 400 δολαρίων ανά ουγκιά, κυμαινόμενη στα 400,98 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου.

Η τιμή του αργύρου εκτινάχθηκε κατά 1,68% στα 6,14 δολάρια ανά ουγκιά στην ίδια αγορά.

Η τιμή της πλατίνας εκτινάχθηκε κατά 1,65% στα 831,15 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v