Άνοδος πετρελαίου λόγω ψύχους, πτώση χρυσού

Οι προβλέψεις για συνέχιση της κακοκαιρίας στις ΗΠΑ έως τα μέσα Φεβρουαρίου εκτίναξε τις τιμές των ενεργειακών πόρων. Ρευστοποιήσεις κερδών στην αγορά πολυτίμων μετάλλων από ”φήμες” αναμενόμενης ανακοίνωσης του G-7 κατά του ”φθηνού” δολαρίου.

Η αναμενόμενη διατήρηση της κακοκαιρίας στις ΗΠΑ έως τα μέσα του Φεβρουαρίου ενίσχυσε τις κερδοσκοπικές πιέσεις στην αγορά πετρελαιοειδών, επιβάλλοντας την άνοδο των τιμών, ενώ προηγούμενα οι τιμές είχαν υποχωρήσει σε περισσότερο φυσιολογικά επίπεδα.



Η τιμή του brent καταγράφει άνοδο 1,86% στα 29,73 δολάρια το βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κατέγραφε πτώση 0,31% στα 29,27 δολάρια το βαρέλι.

Η τιμή του αμερικανικού αργού καταγράφει άνοδο 3,12% στα 34,1 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υποχωρήσε έως και 1,42% στα 33,52 δολάρια το βαρέλι.

Ο πρόεδρος Μπους κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προϋπολογισμού, υπογράμμισε ότι θα επιτρέψει την εκμετάλλευση των πλούσιων κοιτασμάτων του μεγάλου αρκτικού καταφυγίου της Αλάσκα, του οποίου τα αποθέματα εκτιμούνται έως τα 16 εκατ. βαρέλια.

Οι επενδυτές ρευστοποιούν τα προηγούμενα κέρδη τους από την αγορά πολυτίμων μετάλλων, εξαιτίας των κερδοσκοπικών κινήσεων που προεξοφλούν ότι στο τελικό ντοκουμέντο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών και των προέδρων των Κεντρικών Τραπεζών του G-7 που θα πραγματοποιηθεί στη Φλόριντα στα τέλη της εβδομάδας, θα υπάρξει σαφής αναφορά εναντίον της υποχώρησης του δολαρίου.

Η τιμή του χρυσού υποχωρεί 1,47% στα 396,65 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου.

Η τιμή του αργύρου υποχωρεί 3,53% στα 6,02 δολάρια ανά ουγκιά στην ίδια αγορά.

Η τιμή της πλατίνας υποχωρεί 1,25% στα 827,5 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v