Άνοδος πετρελαίου και χρυσού από στοιχεία ΗΠΑ

Οι επενδυτές φοβούνται τη μείωση της παραγωγής του ΟΠΕΚ περισσότερο από την ανακοπή της δυναμικής ανάπτυξης στις ΗΠΑ, πιέζοντας ανοδικά το πετρέλαιο. Παράλληλα, επιστρέφουν στο χρυσό από την πτώση του δολαρίου.

Η τιμή του πετρελαίου κινείται ανοδικά στις αγορές του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, αφού τα στοιχεία για ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας στο 4% για το τέταρτο τρίμηνο, σε χαμηλότερα επίπεδα από το 5% που ανέμεναν οι επενδυτές, κατάφεραν να ανακόψουν πρόσκαιρα τις ανοδικές πιέσεις.

Η τιμή του πετρελαίου κινείται ανοδικά εξαιτίας της υποχώρησης της τιμής του πετρελαίου του καλαθιού του ΟΠΕΚ, που ενίσχυσε τους φόβους ότι ο διεθνής οργανισμός μπορεί να οδηγηθεί σε απόφαση μείωσης της παραγωγής για το δεύτερο τρίμηνο.

Τα στοιχεία για ανάπτυξη στις ΗΠΑ σε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα επίπεδα ανέκοψαν πρόσκαιρα τις ανοδικές τάσεις, αφού οι επενδυτές και οι παράγοντες της αγοράς προεξόφλησαν ότι η ζήτηση ενεργειακών πόρων στις ΗΠΑ θα κυμανθεί σε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα επίπεδα.

Τα κερδοσκοπικά κεφάλαια εκμεταλλεύτηκαν τη νευρικότητα της αγοράς, στοιχηματίζοντας στις ανησυχίες για μείωση της παραγωγής του ΟΠΕΚ το δεύτερο τρίμηνο με αποτέλεσμα να εντείνουν τις πιέσεις στις τιμές.

Η τιμή του brent κερδίζει 0,38% στα 29,24 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού κερδίζει 1,19% στα 33,2 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη.



Η υποχώρηση του δολαρίου μετά την ανακοίνωση των απογοητευτικών στοιχείων για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ, σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις, οδήγησε στην επιστροφή των επενδυτών στην αγορά πολυτίμων μετάλλων.

Η τιμή του χρυσού ξεπέρασε το ψυχολογικό όριο των 400 δολαρίων κυμαινόμενη στην αγορά fixing του Λονδίνου με άνοδο 0,4% στα 401,7 δολάρια ανά ουγκιά.

Η τιμή του αργύρου κερδίζει 0,16% στα 6,26 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου.

Η τιμή της πλατίνας κερδίζει 1,02% στα 838 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v