Πτωτικές τάσεις για πετρέλαιο και χρυσό

Το brent υποχωρεί κάτω από τα 29 δολάρια το βαρέλι, εξαιτίας της αύξησης των εισαγωγών στις ΗΠΑ και τη μείωση της παραγωγής των διυλιστηρίων, που αναμένεται να αυξήσει τα αποθέματα.

Η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, εξαιτίας των στοιχείων για αύξηση των εισαγωγών στις ΗΠΑ και μείωση της παραγωγής των αμερικανικών διυλιστηρίων, που θα διευκολύνει την άνοδο των αποθεμάτων αργού στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου 6μηνου.

Η τιμή του brent υποχωρεί 0,75% στα 28,67 δολάρια το βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρεί 1,66% στα 32,55 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη, στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη Ιανουαρίου.

Τα αποθέματα εκτινάχθηκαν κατά 7,9% στα 271,6 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας, καταγράφοντας την υψηλότερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Απρίλιο.

Οι αναλυτές της αγοράς πετρελαιοειδών εκτιμούν ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών εστιάζεται στη σύνοδο των αξιωματούχων του G-7, που θα πραγματοποιηθεί στη Φλόριντα των ΗΠΑ στις 5-7 Φεβρουαρίου.

Οι επενδυτές της αγοράς πετρελαιοειδών εκτιμούν ότι εάν τα μηνύματα από τη Φλόριντα οδηγήσουν σε περαιτέρω διολίσθηση του δολαρίου, πιθανώς οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες του ΟΠΕΚ θα ενισχύσουν τις πιέσεις στις τιμές για εξοσκελίσουν την απώλεια κερδών.

Το γεγονός ότι η επόμενη σύνοδος του ΟΠΕΚ θα πραγματοποιηθεί στις 10 Φεβρουαρίου στο Αλγέρι, αναμένεται να διευκολύνει τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των επενδυτικών κεφαλαίων κατά τη διάρκεια των αρχών της επόμενης εβδομάδας.

Οι επενδυτές κρατούν στάση αναμονής ενόψει της συνόδου των αξιωματούχων του G-7 στη Φλόριντα των ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο, με βασικό θέμα τις έντονες διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το αμέσως επόμενο διάστημα η τιμή του χρυσού θα κινείται με άξονα τα 400 δολάρια ανά ουγκιά, έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο στην αγορά συναλλάγματος από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Η τιμή του χρυσού υποχωρεί 0,42% στα 399,28 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου.

Η τιμή του αργύρου κερδίζει 0,16% στα 6,16 δολάρια ανά ουγκιά στην ίδια αγορά.

Η τιμή της πλατίνας υποχωρεί 0,3% στα 822,5 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v