Πτώση του πετρελαίου και άνοδος χρυσού

Η τιμή του brent υποχωρεί στα 28,98 δολάρια το βαρέλι, αφού οι πεενδυτές στοιχηματίσουν ότι ο ΟΠΕΚ θα αφήσει αμετάβλητη την παραγωγή το δεύτερο τρίμηνο. Άνοδος πολυτίμων μετάλλων από ανάκαμψη ευρώ.

Πτώση καταγράφει η τιμή του πετρελαίου στις αγορές του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης.

Η τιμή του brent υποχωρεί 0,99% στα 28,98 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρεί 0,79% στα 32,82 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη.

Οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι ο ΟΠΕΚ θα διατηρήσει αμετάβλητη την παραγωγή το δεύτερο τρίμηνο, κατά τη διάρκεια της συνόδου του οργανισμού που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Φεβρουαρίου στο Αλγέρι.

Ορισμένοι αναλυτές προειδοποίησαν για ενίσχυση των πιέσεων των χωρών – μελών του ΟΠΕΚ στις τιμές, εξαιτίας της υποχώρησης του δολαρίου και της αναμενόμενης αποτυχίας των αξιωματούχων του G-7 να αποτρέψουν την περαιτέρω διολίσθηση του πράσινου νομίσματος, η οποία περιορίζει τα κέρδη των πετρελαιοπαραγωγών χωρών.

Η άνοδος των αμερικανικών αποθεμάτων και των εισαγωγών περιόρισε όποιες πιέσεις στις τιμές, από τους φόβους υποχώρησης των αποθεμάτων βενζίνης κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Οι επενδυτές εξέφρασαν επίσης την ικανοποίησή τους από την αποτροπή απεργίας στον τομέα πετρελαιοειδών της Βενεζουέλας.

Επέστρεψαν οι επενδυτές στην αγορά πολυτίμων μετάλλων, εξαιτίας των απογοητευτικών στοιχείων για την πορεία ανά ανάκαμψης της αμερικανικής αγοράς εργασίας και των εκτιμήσεων ότι οι αξιωματούχοι του G-7 θα αποφύγουν να στηρίξουν το πράσινο νόμισμα, διευκολύνοντας την περαιτέρω άνοδο των τιμών των πολυτίμων μετάλλων στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Η τιμή του χρυσού ”τρέχει” στα 404,3 δολάρια ανά ουγκιά στην fixing του Λονδίνου.

Η τιμή του αργύρου εκτινάχθηκε 2,45% στα 6,27 δολάρια ανά ουγκιά στην ίδια αγορά.



Η τιμή της πλατίνας κερδίζει 1,22% στα 832 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίονυ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v