Άνοδος πετρελαίου και χρυσού

Άνοδο καταγράφει το brent στα 29,85 δολάρια το βαρέλι, ενώ οι επενδυτές συνεχίζουνμ να στοιχηματίζουν στα πολύτιμα μέταλλα και το ”φθηνό” δολάριο.

H τιμή του πετρελαίου καταγράφει άνοδο στις αγορές του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης στη σκιά της απόφασης του ΟΠΕΚ για μείωση της ημερήσιας παραγωγής κατά 1,5 εκατ. βαρέλια το δεύτερο τρίμηνο και τους φόβους για μείωση των αποθεμάτων από την αύξηση τηw ζήτησης στις ΗΠΑ.

Στο Λονδίνο, πάντως, το ενδιαφέρον των επενδυτών παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα εξαιτίας της λήξης των συμβολαίων του Μαρτίου.

Η τιμή του brent αποκομίζει 0,17% στα 29,85 δολάρια το βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού αποκομίζει 0,29% στα 33,9 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη.

Οι επενδυτές συνεχίζουν τη σταδιακή τους επιστροφή στην αγορά πολυτίμων μετάλλων, μετά τη νέα πτώση του δολαρίου από την απομάκρυνση της πιθανότητας αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων μετά την κατάθεση του προέδρου της Fed στην Επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων τη Τετάρτη.

Το ευρώ κυμαίνεται στα 1,2813 δολάρια επιτρέποντας στους Ευρωπαίος επενδυτές να εκμεταλλευτούν τις ”φθηνές” τιμές της αγοράς πολυτίμων μετάλλων, ενώ ικανοποιητικό ενδιαφέρον καταγράφηκε νωρίτερα το πρωί για τον χρυσό και στην Ασία.



Η τιμή του χρυσού κερδίζει 0,25% στα 412,65 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου.

Η τιμή του αργύρου κερδίζει 1,07% στα 6,64 δολάρια ανά ουγκιά στην ίδια αγορά.

Η τιμή της πλατίνας κερδίζει 0,29% στα 850 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v