Ανοδικά το brent - ράλι αργύρου

Η τιμή του brent εκτινάχθηκε στα 30,74 δολάρια το βαρέλι, εξαιτίας της μαζικής επιστροφής των επενδυτών στην αγορά του Λονδίνου, μετά την αργία της Νέας Υόρκης, ενώ το ”σκληρό” ευρώ εκτίναξε τον άργυρο κατά 2,28%.

Η τιμή του brent εκτινάχθηκε στο Λονδίνου κατά 1,52% στα 30,74 δολάρια ανά ουγκιά εξαιτίας της ενίσχυσης του ενδιαφέροντας μετά την προηγούμενη αργία στην αγορά της Νέας Υόρκης, όπου η τιμή του αργού κατέγραφε άνοδο ”μόνο” κατά 0,41% στα 34,24 δολάρια το βαρέλι.

Οι αναλυτές της αγοράς αιφνιδιάστηκαν από την ενίσχυση του ενδιαφέροντος στην αγορά του Λονδίνου, διορθώνοντας ανοδικά τις εκτιμήσεις τους για τις εβδομαδιαίες πωλήσεις συμβολαίων.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι η αναμενόμενη βελτίωση των κλιματολογικών συνθηκών στις ΗΠΑ έως το Σαββατοκύριακο πιθανώς να οδηγήσει στην υποχώρηση των πιέσεων στις τιμές της αμερικανικής αγοράς.

Οι επενδυτές επέστρεψαν στην αγορά πολυτίμων μετάλλων ακολουθώντας την ανοδική πορεία του ευρώ και μάλιστα μετά την προηγούμενη αργία της αγοράς της Νέας Υόρκης, που οδήγησε χθες τους περισσότερους σε στάσεις αναμονής.

Η εκτίναξη του ευρώ έως τα 1,2877 δολάρια, πριν υποχωρήσει στη συνέχεια στα 1,2808 δολάρια, οδήγησε την άνοδο των τιμών στην αγορά πολυτίμων μετάλλων.

Η τιμή του χρυσού κερδίζει 0,52% στα 413,95 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου, ενώ η τιμή του αργύρου εκτινάχθηκε 2,28% στα 6,72 δολάρια ανά ουγκιά στην ίδια αγορά.

Η τιμή της πλατίνας κερδίζει 0,89% στα 659 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v