Υψηλότερα κινούνται πετρέλαιο και χρυσός

Η τιμή του brent ”τρέχει” στα 30,48 δολάρια στο Λονδίνο με εβδομαδιαία άνοδο που φθάνει το 6,5%, μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ για μείωση παραγωγής. Η άνοδος του ευρώ ενίσχυσε το ενδιαφέρον για το χρυσό.

Η τιμή του πετρελαίου εκτινάχθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων εξαιτίας των κερδοσκοπικών κινήσεων από την απόφαση του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής κατά 1,5 εκατ. βαρέλια το δεύτερο τρίμηνο.

Η τιμή του brent εκτινάχθηκε κατά 1,7% στα 30,48 δολάρια το βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού σημείωσε άνοδο 1,53% στα 34,5 δολάρια το βαρέλι στην αγορά της Νέας Υόρκης, με αύξηση που ξεπερνά το 6,5% από τις αρχές της εβδομάδας.

Η φυσιολογική υποχώρηση του ευρώ στα 1,2775 δολάρια, από τα 1,2888 δολάρια που είχε εκτιναχθεί μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την πτώση του δείκτη του Μίσιγκαν και την προηγούμενη ανακοίνωση για την εκτίναξη του αμερικανικού εμπορικού ελλείμματος το Δεκέμβριο, περιόρισε τις ανοδικές τάσεις των τιμών της αγοράς πολυτίμων μετάλλων.

Η τιμή του χρυσού κερδίζει 1,08% στα 416,95 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου.

Η τιμή του αργύρου υποχωρεί 0,76% στα 6,55 δολάρια ανά ουγκιά στην ίδια αγορά.

Η τιμή της πλατίνας κερδίζει 0,29% στα 851,5 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v