Πτωτικές τάσεις για πετρέλαιο-χρυσό

Η τιμή του brent υποχωρεί 0,29% στα 30,73 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο, εκμεταλλευόμενη τη λήξη των συμβολαίων Μαρτίου στη Νέα Υόρκη, ενώ η υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου δημιουργεί αρνητικό κλίμα και στην αγορά πολύτιμων μετάλλων.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν στις αγορές του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης μετά την ολοκλήρωση των κερδοσκοπικών κινήσεων και της τεχνικής διόρθωσης των τιμών, εξαιτίας της λήξης των συμβολαίων Μαρτίου στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Τα κερδοσκοπικά κεφάλαια οδήγησαν αρχικά σε άνοδο τις τιμές, εκμεταλλευόμενα τις ανησυχίες της αγοράς για την πορεία των αποθεμάτων της αμόλυβδης βενζίνης κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Η λήξη των συμβολαίων Μαρτίου στη Νέα Υόρκη διευκόλυνε τη διόρθωση των τιμών.

Η τιμή του brent υποχωρεί 0,29% στα 30,73 δολάρια το βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρεί 1,21% στα 34,22 δολάρια το βαρέλι, έχοντας προηγούμενα εκτιναχθεί πάνω από τα 36 δολάρια το βαρέλι.

Η κατάρρευση του ευρώ στα 1,2561 δολάρια πυροδότησε τη μαζική αποχώρηση των επενδυτών από την αγορά πολυτίμων μετάλλων.

Η τιμή του χρυσού υποχωρεί 1,47% στα 403,85 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου, ενώ και η τιμή του αργύρου υποχωρεί 2,1% στα 6,53 δολάρια ανά ουγκιά στην ίδια αγορά.

Η τιμή της πλατίνας υποχωρεί 1,29% στα 844,5 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v