Υψηλότερα το πετρέλαιο - μίνι ράλι για την πλατίνα

Το brent εκτινάχθηκε 1,01% στα 31,89 δολάρια το βαρέλι εξαιτίας των κερδοσκοπικών κινήσεων που στοιχηματίζουν σε ανεπαρκή αποθέματα βενζίνης το καλοκαίρι, ενώ η πλατίνα πραγματοποιεί μίνι ράλι.

Την ανοδική πορεία της συνεχίζει η τιμή του πετρελαίου, εξαιτίας των κερδοσκοπικών κινήσεων που στοιχηματίζουν ότι τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ θα είναι ανεπαρκή για να καλύψουν την αύξηση της ζήτησης τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ειδικότερα, η τιμή του brent εκτινάχθηκε 1,01% στα 31,89 δολάρια το βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου, ενώ αυτή του αμερικανικού αργού ”τρέχει” κατά 0,87% στα 35,82 δολάρια το βαρέλι.



Η τιμή του πετρελαίου έχει σημειώσει άνοδο 3,9% από τις αρχές της εβδομάδας και 5,3% από τις αρχές του έτους.

Τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, με άξονα την επιτάχυνση της ανάπτυξης κατά 4,1% το δ΄ τρίμηνο, ενίσχυσαν το δολάριο οδηγώντας την απομάκρυνση των επενδυτών από τον χρυσό και τον άργυρο.

Τα κερδοσκοπικά κεφάλαια αντίθετα, εστίασαν το ενδιαφέρον τους στην πλατίνα, η τιμή της οποίας εκτινάχθηκε το πρωί στο Τόκιο στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας 16ετίας.

Η τιμή του χρυσού υποχωρεί 0,42% στα 383,13 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου, ενώ η τιμή του αργύρου υποχωρεί 1,04% στα 6,65 δολάρια ανά ουγκιά στην ίδια αγορά.

Η τιμή της πλατίνας κερδίζει 1,85% στα 863 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v