Υψηλότερα το πετρέλαιο μετά τη μείωση αποθεμάτων

Η τιμή του brent εκτινάχθηκε 2,11% στα 31,45 δολάρια το βαρέλι από την μείωση των αποθεμάτων βενζίνης στις ΗΠΑ σε υψηλότερα από τα αναμενόμενα επίπεδα. Η ανατίμηση του δολαρίου οδηγεί σε πτώση την τιμή του χρυσού.

Νέο ράλι καταγράφει η τιμή του πετρελαίου στις αγορές του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, μετά την ανακοίνωση για πτώση των αποθεμάτων αμόλυβδης βενζίνης την προηγούμενη εβδομάδα, σε υψηλότερα επίπεδα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η τιμή του brent εκτινάχθηκε 2,11% στα 31,45 δολάρια το βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού ”τρέχει” 2,6% στα 35,48 δολάρια το βαρέλι στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Τα αμερικανικά αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 1,6 εκατ. βαρέλια ή 0,8% στα 203,4 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα υποχωρούσαν κατά 250.000 βαρέλια για το ίδιο διάστημα.

Η ισχυρή άνοδος του δολαρίου έναντι του καλαθιού των ανταγωνιστικών του νομισμάτων, και ιδιαιτέρως έναντι του ευρώ, οδήγησε τις ρευστοποιήσεις προηγούμενων κερδών στην αγορά πολύτιμων μετάλλων, με αποτέλεσμα την απομάκρυνση των επενδυτών από τα συμβόλαια χρυσού.

Η τιμή του ”κίτρινου μετάλλου” υποχωρεί 2,25% στα 394,95 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου, ενώ ο άργυρος υποχωρεί 0,91% στα 5,54 δολάρια ανά ουγκιά στην ίδια αγορά.

Η πλατίνα καταγράφει οριακή πτώση 0,17% στα 856 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v