Στα ύψη παραμένει το πετρέλαιο, πτώση του χρυσού

Η τιμή του brent κερδίζει 0,1% στα 31,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ απώλειες καταγράφει το nymex στη Νέα Υόρκη, μετά την εκτίναξή του στα 35,95 δολάρια το βαρέλι. Η ανατίμηση του δολαρίου στηρίζει την πτώση του χρυσού.

Η τιμή του πετρελαίου άρχισε να υποχωρεί σε περισσότερο ”φυσιολογικά” επίπεδα στην αγορά της Νέας Υόρκης, έχοντας αγγίξει τα 35,95 δολάρια και τα κερδοσκοπικά κεφάλαια αποφάσισαν να ”εξαργυρώσουν” τα προηγούμενα κέρδη τους πριν ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο των 36 δολαρίων το βαρέλι.

Αντίθετα στην αγορά brent του Λονδίνου, η τιμή του ”μαύρου χρυσού” συνεχίζει να καταγράφει οριακά κέρδη.

Η τιμή του brent κερδίζει 0,1% στα 31,6 δολάρια το βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρεί 0,5% στα 35,5 δολάρια το βαρέλι στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η τιμή του αμερικανικού αργού κατέγραψε ράλι που έφθασε το 3% την Τετάρτη το βράδυ, μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας για υψηλότερη της αναμενόμενης μείωση των αποθεμάτων αμόλυβδης βενζίνης.

Οι αναλυτές της αγοράς πετρελαιοειδών εκτιμούν ότι οι πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου και των καυσίμων θα συνεχιστούν στο αμέσως επόμενο διάστημα, κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου για ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων στις ΗΠΑ από την παρατεταμένη διάρκεια αύξησης του ενεργειακού κόστους.

Οι έντονες συναλλαγματικές διακυμάνσεις με την υποχώρηση του ευρώ κάτω από τα 1,24 δολάρια και στη συνέχεια την άνοδι στα 1,2451 δολάρια διαμόρφωσαν και τα ”παιχνίδια” των κερδοσκοπικών κεφαλαίων στην αγορά πολυτίμων μετάλλων.

Η συνεχιζόμενη υποχώρηση των τιμών του χρυσού και του αργύρου συνοδεύτηκε με την ενίσχυση του ενδιαφέροντος για την πλατίνα, ”φωτογραφίζοντας” τις κινήσεις των επενδυτικών κεφαλαίων υψηλού ρίσκου.

Η τιμή του χρυσού υποχωρεί 0,83% στα 382,85 δολάρια στην αγορά fixing του Λονδίνου, ενώ αυτή του αργύρου καταγράφει πτώση 1,83% στα 6,42 δολάρια ανά ουγκιά στην ίδια αγορά.

Η τιμή της πλατίνας αντίθετα εκτινάχθηκε 0,76% στα 860,59 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v