Υψηλότερα κινούνται πετρέλαιο και χρυσός

Το brent εκτινάχθηκε 1,83% στα 32,82 δολάρια το βαρέλι, εξαιτίας των φόβων για μείωση των αποθεμάτων βενζίνης τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ οι επενδυτές επέστρεψαν στο χρυσό, εκμεταλλευόμενοι τη σχετική σταθερότητα του ευρώ.

Η τιμή του πετρελαίου εκτινάχθηκε εκ νέου στις αγορές του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, αφού τα κερδοσκοπικά κεφάλαια επέστρεψαν, στοιχηματίζοντας ότι τα αμερικανικά αποθέματα αμόλυβδης βενζίνης θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η τιμή του brent εκτινάχθηκε 1,83% στα 32,82 δολάρια το βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού εκτινάχθηκε 2,29% στα 36,55 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη.

Τα αμερικανικά αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν, για πέμπτη εβδομάδα κατά τις τελευταίες έξι εβδομάδες, κατά 1,4 εκατ. βαρέλια στα 202 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας.

Οι επενδυτές αναμένουν να διαμορφωθούν οι γενικές τάσεις των συναλλαγματικών αγορών για να καθορίσουν την πολιτική τους στην αγορά πολυτίμων μετάλλων, με άξονα την αναμενόμενη για αύριο ανακοίνωση για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ.

Η απόφαση της ΕΚΤ για αμετάβλητα επιτόκια οδηγεί σε οριακές απώλειες το ευρώ, σε σχέση με τα επίπεδα που κυμαινόταν χθες το βράδυ στην αγορά, επιτρέποντας την επιστροφή των επενδυτικών κεφαλαίων στην αγορά χρυσού.

Η τιμή του χρυσού κερδίζει 0,21% στα 394,1 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου, ενώ η τιμή του αργύρου κερδίζει 0,59% στα 6,8 δολάρια ανά ουγκιά στην ίδια αγορά.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο άργυρος διαμορφώνει το κλίμα για να επιστρέψει στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας 8ετίας, στα οποία είχε εκτιναχθεί στις αρχές της εβδομάδας.

Η τιμή της πλατίνας υποχωρεί 0,45% στα 881 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v