Πτώση πετρελαίου μετά την αύξηση των αποθεμάτων

Η τιμή του brent πραγματοποιεί ελεύθερη πτώση 2,67% στα 32,2 δολάρια το βαρέλι, μετά την ανακοίνωση για αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων, ενώ η πτώση του ευρώ στηρίζει τη φυγή των επενδυτών από χρυσό - άργυρο. Απότομη πτώση 4ετίας της τιμής του χαλκού.

Η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί εξαιτίας της αύξησης των αποθεμάτων την προηγούμενη εβδομάδα, την προηγούμενη εκτίναξη των τιμών στα επίπεδα από τον πόλεμο Ιράκ, την ανατίμηση του δολαρίου, τις καθησυχαστικές, δηλώσεις για διατήρηση της παραγωγής και των εξαγωγών της Βενεζουέλας παρά τις πολιτικές διαμάχες που αντιμετωπίζει η χώρα.

Η τιμή του brent υποχωρεί 2,67% στα 32,2 δολάρια το βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου, ενώ αυτή του αμερικανικού αργού υποχωρεί 2,88% στα 35,8 δολάρια το βαρέλι στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 2 εκατ. βαρέλια ή 0,7% στα 275,8 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 27 Φεβρουαρίου, ικανοποιώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η συνεχιζόμενη υποχώρηση του ευρώ στα 1,214 δολάρια, απομακρύνει τους επενδυτές και τα επιθετικά κερδοσκοπικά κεφάλαια από το χρυσό και τον άργυρο, ενώ οι αγορές εστιάζουν το ενδιαφέρον τους σε αναμενόμενη συμφωνία των Κεντρικών Τραπεζών για την πώληση χρυσού από τα αποθέματά τους κατά την επόμενη 5ετία.

Οι αναλυτές της αγοράς χρυσού προβλέπουν ότι σύντομα οι μεγάλες Κεντρικές Τράπεζες θα ανανεώσουν τη συμφωνία για την οργανωμένη πώλήση χρυσού από τα αποθέματά τους, ενώ οι Κεντρικές Τράπεζες των Δεκαπέντε αναμένεται να συμφωνήσουν τον περιορισμό των πωλήσεων χρυσού έως τους 2.000 τόννους την επόμενη πενταετία.

Η προηγούμενη συμφωνία λήγει το Σεπτέμβριο, ενώ στη διαμόρφωση της νέας συμφωνία θα συμβάλλουν οι Κεντρικές Τράπεζες του G-10, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών.

Η τιμή του χρυσού υποχωρεί 0,62% στα 390,85 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου, ενώ η τιμή του αργύρου υποχωρεί 0,6% στα 6,68 δολάρια ανά ουγκιά στην ίδια αγορά.

Η τιμή της πλατίνας, αντίθετα, καταγράφει κέρδη 1,14% στα 885 δολάρια ανά ουγκιά, στοχεύοντας προφανώς σε νέο άλμα 24ετίας στη σκιά των προβλέψεων της εκτίναξης της ζήτησης από τις ασιατικές αγορές.

Η τιμή του χαλκού υποχωρεί 3,9% στα 1,323 δολάρια ανά λίμπρα στη Νέα Υόρκη, ενώ χθες είχε εκτιναχθεί στα υψηλότερα επίπεδα από το Δεκέμβριο του 1995.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v