Αποθέματα - Βενεζουέλα ενισχύουν το πετρέλαιο

Η τιμή του brent εκτινάχθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον πόλεμο στο Ιράκ, εξαιτίας των ανησυχιών για μείωση των αποθεμάτων καυσίμων την καλοκαιρινή περίοδο και τις πολιτικές εντάσεις στη Βενεζουέλα. Πτωτική πορεία για το χρυσό.

Η τιμή του πετρελαίου εκτινάχθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από την εποχή του τέλους του πολέμου στο Ιράκ, εξαιτίας των ανησυχιών για μείωση των αποθεμάτων αμόλυβδης βενζίνης τους καλοκαιρινούς μήνες και των φόβων για μείωση ή διακοπή των φορτίων από τη Βενεζουέλα, στη σκιά της έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στον πρόεδρο της χώρας και την αντιπολίτευση.

Η τιμή του brent εκτινάχθηκε με άνοδο 0,57% στα 33,54 δολάρια το βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού φαίνεται ότι εξάντλησε τα περιθώρια περαιτέρω ανόδου, κυμαινόμενο στα 37,33 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 0,19%.

Η τιμή του χρυσού δίνει τη μάχη για να διατηρηθεί στο ψυχολογικό όριο των 400 δολαρίων ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου, μετά την ανακοίνωση για ανανέωση της συμφωνίας ανάμεσα στις Κεντρικές Τράπεζες της Ευρώπη για ”πλαφόν” στην πώληση αποθεμάτων χρυσού, που να μην ξεπερνά τους 2.500 τόνους έως το 2009.

Η τιμή του χρυσού υποχωρεί στα 400,15 δολάρια ανά ουγκιά με απώλειες 0,31% στην αγορά fixing του Λονδίνου, ενώ προηγούμενα είχε υποχωρήσει κάτω από τα 400 δολάρια ανά ουγκιά.

Η τιμή του αργύρου υποχωρεί στα 6,95 δολάρια ανά ουγκιά με απώλειες 0,02% στην ίδια αγορά, ενώ οι αναλυτές αναθεώρησαν τις προηγούμενες εκτιμήσεις τους προβλέποντας ότι ο άργυρος μπορεί να εκτιναχθεί εκ νέου στα υψηλότερα επίπεδα της 8ετίας στα 7 δολάρια ανά ουγκιά.

Η τιμή της πλατίνας κυμαίνεται στα 895,5 δολάρια ανά ουγκιά με κέρδη 1,02% δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v