Η αύξηση των αποθεμάτων ”πιέζει” το πετρέλαιο

Το brent υποχωρεί 1,33% στα 31,8 δολάρια το βαρέλι, μετά την εκτίναξη των αμερικανικών αποθεμάτων κατά 3,7 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο άργυρος και η πλατίνα καταγράφουν νέα ρεκόρ παρά την άνοδο του δολαρίου.

Η ισχυρή άνοδος των αποθεμάτων πετρελαίου την προηγούμενη εβδομάδα οδηγεί σε απώλειες την τιμή του πετρελαίου, καταφέρνοντας να περιορίσει τις ανησυχίες για την πορεία των αποθεμάτων αμόλυβδης βενζίνης τους καλοκαιρινούς μήνες, τους φόβους για την πολιτική αντιπαράθεση στη Βενεζουέλα και την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει από τον Απρίλιο τις εξαγωγές προς την Ιαπωνία, τη Νότιο Κορέα και την Ταϊβάν.

Ειδικότερα, η τιμή του brent υποχωρεί 1,33% στα 31,80 δολάρια το βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου, ενώ το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,98% στα 35,93 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη.

Το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα πετρελαίου εκτινάχθηκαν κατά 3,7 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Μαρτίου, τα αποθέματα διυλισμένων πετρελαιοειδών αυξήθηκαν κατά 1,4 εκατ. βαρέλια, ενώ αντίθετα τα αποθέματα αμόλυβδης βενζίνης υποχώρησαν κατά 1,6 εκατ. βαρέλια για την ίδια περίοδο.

Τα κερδοσκοπικά κεφάλαια συνεχίσουν να ”κτυπούν” εναλλακτικά τις τιμές των συμβολαίων χρυσού και αργύρου για τρίτη διαδοχική ημέρα, αδιαφορώντας για την ενίσχυση του δολαρίου στις συναλλαγματικές αγορές.

Ο χρυσός υποχωρεί 1% στα 386,80 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου, ενώ ο άργυρος εκτινάχθηκε σε νέο ρεκόρ 6ετίας κυμαινόμενος στα 7,14 δολάρια ανά ουγκιά με κέρδη 0,42%.

Την ίδια στιγμή η πλατίνα εκτινάχθηκε στα υψηλότερα επίπεδα 23ετίας, φθάνοντας στα 912 δολάρια ανά ουγκιά με κέρδη 1,79% στην αγορά fixing του Λονδίνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v