Υποχωρεί το πετρέλαιο εν αναμονή απόφασης ΟΠΕΚ

Η τιμή του brent υποχωρεί 1,29% στα 32,83 δολάρια ανά ουγκιά, μετά τις δηλώσεις του υπουργού Πετρελαίου του Κατάρ για πιθανή αναβολή της μείωσης της παραγωγής από την ΟΠΕΚ την 1η Απριλίου. Η ανασφάλεια στη Μέση Ανατολή στηρίζει την άνοδο στις τιμές του χρυσού, πάνω από τα 417 δολάρια την ουγκιά.

Ο υπουργός Πετρελαίου του Κατάρ πυροδότησε την πτώση στις τιμές των πετρελαιοειδών στις αγορές του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, υπογραμμίζοντας ότι ο ΟΠΕΚ ενδέχεται να αναβάλλει το σχέδιο μείωσης της παραγωγής πετρελαίου την 1 Απριλίου, μετά την αναρρίχηση των τιμών σε ρεκόρ 13 ετών την περασμένη εβδομάδα.

Η τιμή του brent υποχωρεί 1,29% στα 32,83 δολάρια το βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρεί 1,38% στα 37,13 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη. Την προηγούμενη Παρασκευή είχε εκτιναχθεί στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 1990, την περίοδο της εισβολής του Ιράκ στο Κουβέιτ.

Η έκρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, η πτώση των χρηματιστηριακών αγορών και η ανατίμηση του ευρώ, ενισχύουν την αναζήτηση καταφυγίων και ευκαιριών από τους επενδυτές και το ενδιαφέρον για την αγορά πολυτίμων μετάλλων.

Η τιμή του χρυσού εκτινάχθηκε 1,41% στα 417,35 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου, έχοντας υπερβεί προηγουμένως και τα 418 δολάρια την ουγκιά, ενώ η τιμή του αργύρου εκτινάχθηκε 0,66% στα 7,54 δολάρια ανά ουγκιά, κοντά στα υψηλότερα επίπεδα 5ετίας, που είχε αναρριχηθεί την προηγούμενη εβδομάδα.

Η τιμή της πλατίνας κερδίζει 0,5% στα 897 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου, ενώ η τιμή του παλλαδίου εκτινάχθηκε στα 279 δολάρια ανά ουγκιά, σε οριακή απόσταση από τα 280 δολάρια ανά ουγκιά, στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου 16μηνου, που είχε εκτιναχθεί το προηγούμενο 10μερο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v