Νέα άνοδος για το χρυσό κοντά στα 422 δολάρια

Η τιμή του brent υποχωρεί 1,04% στα 31,53 δολάρια το βαρέλι, εξαιτίας των εκτιμήσεων ότι ο ΟΠΕΚ θα αναβάλει την απόφαση μείωσης της παραγωγής για το δεύτερο τρίμηνο, ενώ άνοδο καταγράφει ο χρυσός εξαιτίας της ανασφάλειας και της ανάκαμψης του ευρώ.

Η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων εξαιτίας των εκτιμήσεων ότι ο ΟΠΕΚ θα αναβάλει τη μείωση της παραγωγής για το δεύτερο τρίμηνο.

Η τιμή του brent υποχωρεί 1,04% στα 31,53 δολάρια το βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου.

Η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρεί 1,15% στα 35,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υποχώρησε κάτω από τα 35 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη, πριν ανακάμψει στη συνέχεια.

Η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης πάντως κατέγραψε νέο ιστορικό ρεκόρ ανόδου στα πρατήρια καυσίμων στις ΗΠΑ, αφού σύμφωνα με τον αμερικανικό σύλλογο αυτοκινήτου ΑΑΑ, έφθασε στα 1,746 δολάρια το γαλόνι, καθιστώντας σαφές ότι οι πιέσεις στην αγορά με άξονα τα αποθέματα καυσίμων παραμένουν ισχυρές.

Η διατήρηση των ”τρομοφόβων” και η ανάκαμψη του ευρώ πάνω από τα 1,21 δολάρια ενίσχυσε το ενδιαφέρον των επενδυτών για τα πολύτιμα μέταλλα, εκτινάσσοντας πρόσκαιρα την τιμή του χρυσού στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 10 εβδομάδων, πριν υποχωρήσει σε περισσότερο ”φυσιολογικά” επίπεδα.

Η τιμή του χρυσού κερδίζει 1,1% στα 421,50 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου ενώ είχε ανέλθει και πάνω από τα 423 δολάρια, ενώ η τιμή του αργύρου κερδίζει 1,19% στα 7,68 δολάρια ανά ουγκιά στην ίδια αγορά.

Η τιμή της πλατίνας εμφανίζει τάσεις σταθεροποίησης, με άξονα τα 910 δολάρια ανά ουγκιά, καταγράφοντας οριακές απώλειες 0,05% στα 909,5 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v