Τα αποθέματα πιέζουν το πετρέλαιο-πτώση για χρυσό

Η τιμή του brent υποχωρεί 1,53% στα 32,8 δολάρια το βαρέλι, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ για άνοδο των αποθεμάτων πετρελαίου σε υψηλότερα επίπεδα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Πτώση του χρυσού από ανάκαμψη δολαρίου.

Απότομη πτώση καταγράφει η τιμή του πετρελαίου στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ για άνοδο των αμερικανικών αποθεμάτων την προηγούμενη εβδομάδα σε υψηλότερα επίπεδα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, η τιμή του brent υποχωρεί 1,53% στα 32,8 δολάρια το βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρεί 1,47% στα 36,9 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη.

Τα αμερικανικά αποθέματα αυξήθηκαν κατά 7,5 εκατ. βαρέλια στα 288,6 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 19 Μαρτίου, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στα υψηλότερα επίπεδα από το Νοέμβριο, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η άνοδος των αποθεμάτων θα περιοριζόταν στα 2 εκατ. βαρέλια για το ίδιο διάστημα.

Η ανάκαμψη του δολαρίου έναντι του ευρώ απομάκρυνε τους επενδυτές από την αγορά χρυσού.

Η τιμή του χρυσού υποχωρεί 0,75% στα 416,45 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου, ενώ η τιμή του αργύρου υποχωρεί 0,78% στα 7,62 δολάρια ανά ουγκιά στην ίδια αγορά.

Η τιμή της πλατίνας κερδίζει 0,53% στα 916 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v