Υψηλότερα το πετρέλαιο εν όψει της συνόδου ΟΠΕΚ

Ράλι καταγράφει η τιμή του brent στα 32,52 δολάρια το βαρέλι εξαιτίας των ανησυχιών ότι η σύνοδος του ΟΠΕΚ θα αποφασίσει αύριο τη μείωση της ημερήσιας παραγωγής κατά 1 εκατ. βαρέλια από την 1η Απριλίου. Υψηλότερα κινείται ο χρυσός.

Η τιμή του πετρελαίου πραγματοποιεί ράλι στις αγορές του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, εξαιτίας των κερδοσκοπικών κινήσεων που προεξοφλούν ότι η σύνοδος του ΟΠΕΚ θα αποφασίσει αύριο στη Βιέννη τη μείωση της ημερήσιας παραγωγής κατά 1 εκατ. βαρέλι από την 1η Απριλίου.

Η τιμή του brent κερδίζει 2,49% στα 32,52 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού ”τρέχει” 2,4% στα 36,3 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη.

Οι αναλυτές των αγορών εκφράζουν φόβους για εκτίναξη της τιμής του βαρελιού έως και τα 40 δολάρια στη Νέα Υόρκη μέσα στο επόμενο διάστημα, σε περίπτωση που ο ΟΠΕΚ αποφασίσει να μειώσει την παραγωγή.



Η ανάκαμψη του ευρώ στα 1,2192 δολάρια και η ενίσχυση των ”τρομοφόβων”, που συνοδεύτηκαν από συλλήψεις υπόπτων στην Ευρώπη, στήριξαν την επιστροφή των επενδυτών στην αγορά πολυτίμων μετάλλων.

Η τιμή του χρυσού κερδίζει 0,7% στα 421,05 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου, ενώ η τιμή του αργύρου κερδίζει 1,97% στα 7,76 δολάρια ανά ουγκιά στην ίδια αγορά, πλησιάζοντας σε νέα επίπεδα ρεκόρ εξαετίας.

Η τιμή της πλατίνας υποχωρεί 0,17% στα 891 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v