Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 21 μηνών το πετρέλαιο

Κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο 21 μηνών διαπραγματεύεται το πετρέλαιο, μετά και τη νέα υποβάθμιση της IEA για την παγκόσμια κατανάλωση τόσο φέτος όσο και το 2009. Παραμένει σε τροχιά πτώσης ο χρυσός.

Κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο 21 μηνών διαπραγματεύεται το πετρέλαιο, μετά και τη νέα υποβάθμιση της IEA για την παγκόσμια κατανάλωση τόσο φέτος όσο και το 2009.

Η Διεθνής Επιτροπή Ενέργειας υποβάθμισε για τρίτη φορά φέτος την πρόβλεψή της για την κατανάλωση το 2009 και για όγδοη φορά την αντίστοιχη για το τρέχον έτος.

Παράλληλα η είσοδος και «τυπικά» της γερμανικής οικονομίας σε ύφεση το γ’ τρίμηνο, επιβεβαιώνει ότι η παγκόσμια οικονομία βιώνει μία από τις χειρότερες περιόδους της και επιβεβαιώνει όσους προβλέπουν ότι η ζήτηση για εμπορεύματα και πρώτες ύλες θα υποχωρήσει σημαντικά.

Άμεσο αποτέλεσμα το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου για το αμερικανικό αργό να υποχωρήσει έως και τα 54,67 δολάρια ανά βαρέλι, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 30 Ιουνίου 2007.

Σε τροχιά πτώσης και το Brent το οποίο «απειλείται» να χάσει ακόμη και τα 50 δολάρια. Το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου για το «ευρωπαϊκούς ενδιαφέροντος» αργό έφθασε έως και τα 50,60 δολάρια, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 3,4%.

Παραμένει σε τροχιά διόρθωσης ο χρυσός, με την τιμή του να αγγίζει τα 712,90 δολάρια ανά ουγκιά και απώλειες της τάξης του 0,75%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v