Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλά 22 μηνών το πετρέλαιο

Η συνεδρίαση της Τρίτης είχε πολλές συγκινήσεις για το μπλοκ των εμπορευμάτων, με την αγορά ενέργειας να «κλέβει» την προσοχή, μιας και το WTI έκλεισε για πρώτη φορά κάτω από τα $60/βαρέλι από τις 22 Ιαν. 2007.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της ΜPB

Η συνεδρίαση της Τρίτης είχε πολλές συγκινήσεις για το μπλοκ των εμπορευμάτων, με την αγορά ενέργειας να «κλέβει» την προσοχή των traders, μιας και το WTI έκλεισε για πρώτη φορά κάτω από τα $60/βαρέλι από τις 22 Ιαν. 2007.

Στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, η σειρά παράδοσης Δεκεμβρίου του αμερικανικού αργού (WTI Crude Oil) τερμάτισε το floor session με απώλειες της τάξεως του -5%, στα $59.33/βαρέλι, έχοντας καταγράψει χαμηλό ημέρας και έτους στα $58.30/βαρέλι. Ανάλογη εικόνα παρουσίασαν και τα προϊόντα του πετρελαίου με το πετρέλαιο θέρμανσης να δέχεται τις μεγαλύτερες απώλειες, ενώ η RBOB Gasoline κατέγραψε ελαφρώς μικρότερες απώλειες υποβοηθούμενη ελαφρώς από την αύξηση στην ζήτηση σε εβδομαδιαίο επίπεδο.

Για την ακρίβεια, η σειρά Δεκ.’08 για το πετρέλαιο θέρμανσης έκλεισε την συνεδρίαση με απώλειες της τάξης του -3,8%, στα $1,9280/γαλόνι, ενώ η ίδια σειρά για την RBOB Gasoline έκλεισε την συνεδρίαση στα $1,3059/γαλόνι, με απώλειες της τάξης του -4,5%, καταγράφοντας χαμηλό 3ετίας στα $1,2766/γαλόνι. Να σημειωθεί ότι λόγω της αργίας Veterans Day, τα εβδομαδιαία αποθέματα ενέργειας στις Η.Π.Α. θα ανακοινωθούν στις 18:00 τις προσεχούς Πέμπτης αντί για Τετάρτη που ανακοινώνονται συνήθως.

Παρόμοια ήταν η εικόνα και στην αγορά των βιομηχανικών μετάλλων, με τη σειρά Δεκ.’08 για τον χαλκό στο Comex να κλείνει μόλις πάνω από τα χαμηλά έτους που είχαν καταγραφεί πριν από τρεις εβδομάδες, στα $1.6480/λίμπρα, με ημερήσιες απώλειες της τάξης του -5.5%.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v