Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το πετρέλαιο στα 60,71 δολ. το βαρέλι

Μεγάλες απώλειες της τάξης του 7% κατέγραψε το συμβόλαιο του Δεκεμβρίου για το αργό πετρέλαιο που έκλεισε στα 60,71 δολάρια το βαρέλι. Υποχώρησε και ο χρυσός.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της ΜPB

Συνεχίστηκαν οι μετεκλογικές ρευστοποιήσεις στις διεθνείς κεφαλαιαγορές κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, με τις ισχυρές πιέσεις στο πετρελαϊκό complex που είχαν ως αφετηρία μεσοβδόμαδα τη μεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση στα ενεργειακά αποθέματα στις ΗΠΑ να εντείνονται προϊούσης της συνεδρίασης στο floor του χρηματιστηρίου εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης και να αποτυπώνουν τη διάθεση των traders να δοκιμάσουν το ψυχολογικό φράγμα των $60 το βαρέλι, μετά την αδυναμία ανοδικής διάσπασης των $70 στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδος.

Στο πλαίσιο αυτό, η σειρά παράδοσης Δεκεμβρίου του αμερικανικού αργού (WTI Crude Oil) κατέγραψε απώλειες της τάξεως του 7%, κλείνοντας στα $60.71 το βαρέλι, με χαμηλό ημέρας στα $60.16 και έχοντας επιβεβαιώσει τεχνικά -μισή ώρα πριν την εκπνοή του floor session- την καθοδική διάσπαση των $62.25.

Δεύτερη σερί συνεδρίαση έντονων πιέσεων και για τα προϊόντα, με τα συμβόλαια της βενζίνης (RBOB Gasoline) να επιστρέφουν στα $1.3360 το γαλόνι, κλείνοντας τη συνεδρίαση με απώλειες 6.2% και του πετρελαίου θέρμανσης να κατρακυλάνε στα $1.94 το γαλόνι με πτώση 5.6% (αμφότερα παράδοσης Δεκεμβρίου).

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, η αρνητική εικόνα του πετρελαίου και η ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου παρά τα δυσμενή μακροοικονομικά στοιχεία στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, σε συνδυασμό με τις ρευστοποιήσεις για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση στις μετοχικές αγορές, φρέναραν την αγοραστική διάθεση των επενδυτών και άλλαξαν το θετικό πρόσημο σε αρνητικό για το χρυσό και τον άργυρο.

Ειδικότερα, τα συμβόλαια του χρυσού παράδοσης Δεκ.’08 έκλεισαν στο COMEX στα $732.20 ανά ουγκιά, με απώλειες περίπου 10$/ουγκιά, ενώ το ασήμι (σειρά Δεκεμβρίου) έκλεισε στα $10.055 η ουγκιά, μειωμένο κατά σχεδόν 4% σε ημερήσια βάση.

e-mail address: [email protected]


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v