Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχώρηση πετρελαίου στα 67,14 δολάρια

Πτωτικά κινείται η τιμή του αργού πετρελαίου στη Νέα Υόρκη, καθώς οι επενδυτές κρίνουν «υπερβολική» την χθεσινή άνοδο του 10%. Στα 67,14 δολάρια το βαρέλι. Πτώση και για τον χρυσό.

Πτωτικά κινείται η τιμή του αργού πετρελαίου στη Νέα Υόρκη, καθώς οι επενδυτές κρίνουν «υπερβολική» την χθεσινή άνοδο του 10% ενώ ανοδικά κινείται και το δολάριο (1,3% έναντι του ευρώ) μετά την εκλογική νίκη του Μπαράκ Ομπάμα.

Πτωτικά κινείται όμως και η τιμή του χρυσού στην Ασία, καθώς η υποχώρηση του πετρελαίου μειώνει την «ελκυστικότητα» των εμπορευμάτων ως «εναλλακτικής επένδυσης».

Η τιμή του αργού πετρελαίου (παράδοσης Δεκεμβρίου) υποχώρησε έως και 4,8% στα 67,14 δολάρια το βαρέλι στο NYMEX. Οι τιμές του αργού, που έχουν υποχωρήσει κατά 54% από το ρεκόρ των 147,27 δολαρίων που είχαν αγγίξει στις 11 Ιουλίου, είναι μειωμένες κατά 28% σε σχέση με πέρυσι.

Χθες, τα futures είχαν ενισχύθηκαν κατά 10% στα 70,53 δολάρια, καταγράφοντας την μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τις 22 Σεπτεμβρίου.

Πτωτικά κινείται και ο χρυσός (άμεση παράδοση), με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 752,05 δολάρια η ουγκιά στη Σιγκαπούρη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v