Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη 3% για το πετρέλαιο στα 67,92 δολάρια

Με ένα μίνι ράλι που πραγματοποιήθηκε στο τελευταίο ημίωρο και ενώ στο μέσον αυτής τα συμβόλαια ήταν «κολλημένα» μεταξύ $64 και $65. Στο κλείσιμο η σειρά του WTI Crude έκανε άλμα στα $67.92 (+3%) με υψηλό στα $68.60.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Με ένα μίνι ράλι που πραγματοποιήθηκε στο τελευταίο ημίωρο της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου Nymex της Νέας Υόρκης και ενώ στο μέσον αυτής -για περίπου 2 ώρες- τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου ήταν «κολλημένα» μεταξύ $64 και $65 το βαρέλι, το πέρας του floor trading στις 20:30 ώρα Ελλάδος βρήκε τη σειρά του WTI Crude παράδοσης Δεκεμβρίου να κάνει άλμα στα $67.92 (+3%) με υψηλό στα $68.60.

Σημαντικό ρόλο στο ανοδικό αυτό ξέσπασμα με το οποίο και έκλεισε η χρηματιστηριακή εβδομάδα για το petroleum complex, διαδραμάτισε και η λήξη των συμβολαίων παράδοσης Νοεμβρίου στα products, με το πετρέλαιο θέρμανσης να ενισχύεται στο τέλος σε ποσοστό 4.45%, στα $207.25 cents/γαλόνι και τα συμβόλαια της βενζίνης (RBOB Gasoline) να εκπνέουν στα $151.36 cents/γαλόνι, με ημερήσια κέρδη της τάξεως του 3.18%.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, η βίαιη υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου μετά το πολύ βραχύβιο χθεσινό ράλι, επηρέασε καταλυτικά το χρυσό που φάνηκε απρόθυμος να ακολουθήσει το πετρέλαιο στην προαναφερθείσα κίνηση του τελευταίου. Ειδικότερα, τα συμβόλαια του κίτρινου μετάλλου για το Δεκέμβριο έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο στο Comex του Nymex και διαμορφώθηκαν στα $718.20 /ουγκιά, με απώλειες περίπου 20 $/oz.



e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v