Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενίσχυση πετρελαίου στα $65 – Άνοδος χρυσού 1%

Σε πορεία ισχυρής ανάκαμψης η τιμή πετρελαίου σε Ν. Υόρκη και Λονδίνο, ενώ ανάλογη πορεία καταγράφει και ο χρυσός, καθώς «ακολουθούν» το παράδειγμα των μετοχών.

Σε πορεία ανάκαμψης και μάλιστα αρκούντως ισχυρής η τιμή του «μαύρου χρυσού», στον απόηχο της ανόδου των διεθνών χρηματιστηρίων αλλά και υπό το πρίσμα ότι ο OPEC θα πραγματοποιήσει νέα έκτατη συνεδρίαση -πριν από την προγραμματισμένη για τον Δεκέμβριο- προκειμένου να μειώσει περαιτέρω την ημερήσια παραγωγή του.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου για το αμερικανικό ελαφρύ αργό, κατέγραψε άνοδο έως και 6,3% στην αγορά της Ν. Υόρκης, φθάνοντας έως και τα 66,71 δολάρια, για να «χάσει» μέρος των κερδών του και να διαμορφώνεται πλησίον των 65 δολαρίων, με άνοδο υψηλότερη του 3%.

Ανάλογη η εικόνα για το αντίστοιχο συμβόλαιο του Brent, με αρχικά κέρδη 6,5% στα 64,19 δολάρια, ενώ υποχώρησε σημαντικά πλησίον των 61,65 δολαρίων.

Σταθερά ανοδικά κίνηση για τον χρυσό, ο οποίος δεν φαίνεται να χάνει τον ρόλο του ως «καταφυγίου» παρά την ισχυρή άνοδο των μετοχικών αποτιμήσεων, διαμορφούμενος στο επίπεδο των 749,40 δολαρίων ανά ουγκιά (+1,1%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v