Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 67,81 δολάρια το πετρέλαιο

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης τα συμβόλαια που συνθέτουν το petroleum complex. Το πέρας του floor trading βρήκε τη σειρά του Δεκεμβρίου στο Light Crude Oil να κερδίζει 1.6%, στα $67.81 το βαρέλι.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB


Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης τα συμβόλαια που συνθέτουν το petroleum complex και διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων Nymex της αγοράς της Νέας Υόρκης, ένα μόλις εικοσιτετράωρο πριν το κρίσιμο meeting των κρατών μελών του OPEC που θα πραγματοποιηθεί ως γνωστόν εσπευσμένα αύριο Παρασκευή, με τους διεθνείς αναλυτές ενέργειας να εστιάζονται στη δήλωση του προέδρου του καρτέλ περί ανάγκης για μείωση της παραγωγής αργού, όπως διατυπώνεται από την πλειονότητα των μελών, ενώ αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του αξιωματούχου του Ιράν για μείωση της τάξεως των 2 εκ. βαρελιών την ημέρα, προκειμένου προφανώς να σταματήσει η ανεξέλεγκτη υποχώρηση των τιμών μετά το σπάσιμο της φούσκας και ενόψει της σημαντικής επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας το έτος 2009.

Σε αυτά τα πλαίσια, το πέρας του floor trading βρήκε τη σειρά του Δεκεμβρίου στο Light Crude Oil να κερδίζει ποσοστό 1.6%, στα $67.81 το βαρέλι, παίρνοντας μια ανάσα από τα χαμηλά 16 μηνών στα οποία βρέθηκε μεσοβδόμαδα. Στα προϊόντα του πετρελαίου, το πετρέλαιο θέρμανσης -σειρά Νοεμβρίου- ισορρόπησε στα $204 cents/γαλόνι, πρακτικά αμετάβλητο, ενώ η σειρά Νοεμβρίου για τη βενζίνη (RBOB Gasoline) τερμάτισε τη συνεδρίαση στα $158.50 cents/γαλόνι, με κέρδη 0.9%.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, οι ρευστοποιήσεις συνεχίστηκαν, με το χρυσό να υποχωρεί ενδοσυνεδριακά κάτω από τα $700 ανά ουγκιά για πρώτη φορά εδώ και ένα χρόνο, για να κάνει τελικά settlement στο Comex (σειρά Δεκ.’08) στα $714.7 ανά ουγκιά, 20 δολάρια χαμηλότερα για την ημέρα.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v