Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 74 δολάρια "σκαρφάλωσε" το πετρέλαιο (+3%)

Σε ανοδική τροχιά κινήθηκαν τα συμβόλαια που συνθέτουν το energy complex και διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο Nymex, με τους traders να έχουν τα βλέμματα στραμμένα στο επικείμενο meeting του OPEC την Παρασκευή.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB 


Σε ανοδική τροχιά κινήθηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της εναρκτήριας συνεδρίασης της εβδομάδος τα συμβόλαια που συνθέτουν το energy complex και διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο Nymex της αγοράς της Νέας Υόρκης, με τους traders να έχουν τα βλέμματα στραμμένα στο επικείμενο meeting του OPEC που θα πραγματοποιηθεί εσπευσμένα αυτήν την Παρασκευή και να «σπεκουλάρουν» το ενδεχόμενο να ληφθεί απόφαση για μείωση της παραγωγής, προκειμένου να σταματήσει η ανεξέλεγκτη υποχώρηση των τιμών μετά το σπάσιμο της φούσκας και ενόψει της σημαντικής επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας.

Με τη σειρά του Νοεμβρίου για το mini Light crude oil να λήγει σήμερα και το «μεγάλο» συμβόλαιο να εκπνέει αύριο, το πέρας του floor trading βρήκε την κοντινή σειρά με κέρδη της τάξεως του 3%, στα $74 το βαρέλι, έχοντας καταγράψει υψηλό ημέρας στα $76.13 το βαρέλι.

Παρόμοια ήταν η εικόνα και για τα προϊόντα του πετρελαίου, με το πετρέλαιο θέρμανσης -σειρά Νοεμβρίου- να αποκομίζει κέρδη της τάξης του 3.8%, στα $221.5 cents/γαλόνι, ενώ η σειρά Νοεμβρίου για τη βενζίνη (RBOB Gasoline) τερμάτισε τη συνεδρίαση στα $171.92 cents/γαλόνι, με κέρδη 3.2%.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, δεν μπόρεσε να ανακτήσει τα $800 σε επίπεδο κλεισίματος ο χρυσός, με τη σειρά του Δεκ.’08 να κλείνει στο Comex ελαφρά θετική στα $790 /ουγκιά, έχοντας δοκιμάσει και τα 811.8 δολάρια.

Καλύτερη συμπεριφορά είχε το ασήμι μετά το sell off της περασμένης εβδομάδος, με τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου να κλείνουν την ίδια ώρα στα $9.69/oz, ενισχυμένα κατά σχεδόν 4%.

e-mail address: [email protected]


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v