Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη 3,25% για το πετρέλαιο στα 72,11 δολάρια

Ημέρα σταθεροποίησης ήταν για την πλειοψηφία των εμπορευμάτων, με το ενεργειακό μπλοκ να καταφέρνει να αναρριχηθεί από τα χαμηλά έτους, με το βλέμμα στραμμένο στο επόμενο meeting του ΟΠΕΚ.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Ημέρα σταθεροποίησης ήταν η τελευταία της εβδομάδας για την πλειοψηφία των εμπορευμάτων, με το ενεργειακό μπλοκ να καταφέρνει να αναρριχηθεί από τα χαμηλά έτους, με το βλέμμα στραμμένο στο επόμενο meeting του ΟΠΕΚ.

Για την ακρίβεια, η σειρά Νοεμβρίου’08 για το Light crude oil τερμάτισε το floor session με κέρδη της τάξης του 3,25% στα $72,11/βαρέλι, διαπραγματευόμενη σχεδόν στο σύνολο της συνεδρίασης πάνω από τα $70/βαρέλι, με υψηλό ημέρας στα $74,27/βαρέλι.

Παρόμοια ήταν η εικόνα και για τα προϊόντα του πετρελαίου, με το πετρέλαιο θέρμανσης να αποκομίζει κέρδη της τάξης του +2,5%, κλείνοντας την εβδομάδα στα $213.92 cents/γαλόνι, ενώ η σειρά Νοεμβρίου για την RBOB Gasoline κατέγραψε τα μεγαλύτερα κέρδη έπειτα από τις δραματικές απώλειες της Πέμπτης, κλείνοντας την εβδομάδα στα $167,25cents/γαλόνι.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, η εβδομάδα έκλεισε με συνέχιση των πιέσεων, με την σειρά Δεκ.’08 για τον χρυσό να κλείνει στα $787,7/ουγκιά, με απώλειες -2% για την ημέρα, και -8,5% σε εβδομαδιαία βάση, πιεζόμενη έως τα $772,20/ουγκιά, ενώ το ασήμι έκλεισε την εβδομάδα με απώλειες μεγαλύτερες του -12%, στα $9,355/ουγκιά, επίπεδο που είχε να βρεθεί από τον Ιούνιο του 2006.

e-mail address: [email protected]


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v