Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 5,3% για το πετρέλαιο στα 74,5 δολάρια

To light crude oil τερμάτισε με απώλειες 5.3% στα 74.50 $/βαρέλι (παράδοση Νοεμβρίου), καταγράφοντας νέο χαμηλό δεκατριών μηνών. Οριακές μεταβολές για χρυσό που έκλεισε στα επίπεδα των $840.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης τα προϊόντα που διαπραγματεύονται στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, με τις ρευστοποιήσεις που εκδηλώθηκαν από τα μέσα της χθεσινής συνεδρίασης να συνεχίζονται με ένταση σήμερα, ξυπνώντας πολύ πρόσφατες μνήμες από το sell off της περασμένης Πέμπτης.

Στο petroleum complex, το light crude oil τερμάτισε το floor session με απώλειες της τάξεως του 5.3% στα 74.50 $/βαρέλι (παράδοση Νοεμβρίου), καταγράφοντας νέο χαμηλό δεκατριών μηνών μετά την καθοδική αναθεώρηση από τον OPEC των προβλέψεων για τη ζήτηση το ερχόμενο έτος δεδομένης της σημαντικής επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας. Στα products, το πετρέλαιο θέρμανσης κατρακύλησε στα $219.20 cents/gallon (-3%) και η βενζίνη διαμορφώθηκε στα $178.5 cents το γαλόνι, μειωμένη κατά 5.3% (επίσης συμβόλαια Νοεμβρίου).

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, η πολύ αρνητική εικόνα των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών μετά τα δυσμενή στοιχεία αναφορικά με τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ και η ενίσχυση του δολαρίου εις βάρος του ευρωπαϊκού νομίσματος στην αγορά συναλλάγματος έπληξαν τον άργυρο (-6.5%), την πλατίνα (-6.7%) και το παλλάδιο (-4.5%).

Λαμπερή εξαίρεση απετέλεσε και πάλι ο χρυσός που κράτησε ...χαρακτήρα στο γενικότερο κλίμα ρευστοποιήσεων, με τα futures του κίτρινου μετάλλου να ισορροπούν πέριξ των $840 ανά ουγκιά, κλείνοντας στο Comex πρακτικά αμετάβλητα σε σχέση με την Τρίτη (στα $839/oz), κινούμενα μεταξύ $833 και $859.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v