Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βύθιση για πετρέλαιο, ράλι για χρυσό

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται οι τιμές πετρελαίου, με το brent να φτάνει μία ανάσα υψηλότερα από τα $79, ενώ στον αντίποδα ο χρυσός καταγράφει ένα ακόμη ράλι. Χαμηλό 5ετίας για στερλίνα, πτώση ευρώ, κέρδη για γεν.

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται οι τιμές πετρελαίου, με το brent να διαμορφώνεται μία ανάσα υψηλότερα από τα 79 δολάρια, ενώ στον αντίποδα ο χρυσός καταγράφει ένα ακόμη ράλι.

Οι επενδυτές στρέφονται στην ασφάλεια που προσφέρει το «κίτρινο μέταλλο», με αποτέλεσμα να οδηγούν την τιμή spot του χρυσού στην αγορά του Λονδίνου στα 932,30 δολάρια ανά ουγκιά, με την άνοδο να φτάνει στο 2%.

Σε πλήρη αντίθεση, στις αγορές πετρελαίου πραγματοποιείται πανικόβλητη έξοδος, με το συμβόλαιο Νοεμβρίου για το brent να φτάνει στα 79,05 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 4,37%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει της τεχνικής ανάλυσης πτώση του brent από τα 82 δολάρια (ένα από τα τελευταία «στηρίγματα» για το εμπόρευμα) μπορεί άνετα να μεταφραστεί σε παρατεταμένη ύφεση για την αμερικανική οικονομία.

Από το γενικότερο sell-off δεν ξεφεύγει ούτε το αμερικανικό αργό, το οποίο σημειώνει απώλειες 4,89% στα 82,36 δολάρια ανά βαρέλι.

Στις αγορές συναλλάγματος, οι επενδυτές «γυρίζουν την πλάτη» στη στερλίνα, η οποία αγγίζει χαμηλό πέντε ετών έναντι του δολαρίου, φτάνοντας στο 1,6922 δολάριο ανά στερλίνα.

Πτωτική πορεία και για το ευρώ το οποίο έφτασε έως και το 1,3581 δολάριο, ενώ ως κερδισμένος της κρίσης εμφανίζεται το γεν, με τους επενδυτές να «θυμούνται» εκ νέου τη λογική του carry trade. Το ιαπωνικό νόμισμα έφτασε στα 99,15 γεν ανά δολάριο.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v