Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 6,1% για το πετρέλαιο-Κέρδη 4% για το χρυσό

Συνεχίστηκαν οι αθρόες ρευστοποιήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της σημερινής, εναρκτήριας συνεδρίασης της εβδομάδας, σε όλο το φάσμα των commodities με εξαίρεση τον χρυσό που έκλεισε με κέρδη μεγαλύτερα του 4%.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Συνεχίστηκαν οι αθρόες ρευστοποιήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της σημερινής, εναρκτήριας συνεδρίασης της εβδομάδας, σε όλο το φάσμα των commodities με εξαίρεση τον χρυσό, καθώς η εντυπωσιακή ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος (κυρίως έναντι του ευρώ) στη διεθνή αγορά συναλλάγματος, σε συνδυασμό και με τη συνέχιση της διαδικασίας του deleveraging προϊούσης της διαρκούς επιδείνωσης των συνθηκών δανεισμού στη διατραπεζική αγορά, έδρασε και πάλι καταλυτικά στο sell off που υπέστησαν τα εμπορεύματα, εξαιρουμένου, όπως προαναφέρθηκε, του χρυσού - ως ασφαλούς καταφυγίου στην κρίση.

Στο petroleum complex, το πέρας της συνεδρίασης στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης βρήκε τα συμβόλαια στο light crude oil για τον Νοέμβριο να διαπραγματεύονται σε απόσταση μίας ποσοστιαίας μονάδας από το απόλυτο χαμηλό της ημέρας ($87,56) κάνοντας ακριβώς στη λήξη πράξη στα $88,15, με σημαντικές απώλειες της τάξεως του 6,1%. Ίδιο μοτίβο και στα products, με τα futures της βενζίνης να διαμορφώνονται στα $208,50 cents/gallon (-6,4%) και του πετρελαίου θέρμανσης στα $251 cents/gallon (παράδοσης Νοεμβρίου), με πτώση κατά 5,75%.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων ξεχώρισε ο χρυσός, ο οποίος επανέκαμψε εντυπωσιακά μετά την πτώση των προηγούμενων συνεδριάσεων. Τα συμβόλαια στο κίτρινο μέταλλο έκλεισαν στο Comex στα 866,20 $/oz, με κέρδη μεγαλύτερα του 4% και υψηλό ημέρας στα $878,90.


e-mail address: [email protected]


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v