Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 2,2% για το πετρέλαιο στα $95,9

Απώλειες 2,2% σημείωσε η τιμή του πετρελαίου κλείνοντας στα 98,4 δολάρια. Ενδοσυνεδριακά κυμάνθηκε από τα 102,8 έως τα 95,9 δολάρια. Οριακή πτώση για το χρυσό στα 887,3 δολάρια ανά ουγκιά.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Ημέρα μεγάλων διακυμάνσεων ήταν η σημερινή, για το petroleum complex, καθώς τα συμβόλαια του αργού (WTI) και των προϊόντων (Heating Oil, Gasoline RBOB), που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, έχασαν τα πρωινά κέρδη, για να υποχωρήσουν αρκετά χαμηλότερα -με αφορμή την ανακοίνωση των εβδομαδιαίων στοιχείων για τα αποθέματα ενέργειας από το US DoE- και τελικά να τερματίσουν τη συνεδρίαση σε αρνητικό έδαφος, έχοντας όμως απομακρυνθεί αρκετά από τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά.

Ενδεικτικά, το πέρας της συνεδρίασης στο Nymex βρήκε τα συμβόλαια στο Light crude oil για το Νοέμβριο να διαπραγματεύονται το πρωί μέχρι και τα 102.84 $/βαρέλι, να διολισθαίνουν στη συνέχεια έως το χαμηλό των 95.97 $/βαρέλι, ενώ ακριβώς στη λήξη έκαναν πράξη στα $98.42, με απώλειες της τάξεως του 2.2%.

Στα products, μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν τα futures της βενζίνης που διαμορφώθηκαν στα $236.20 cents/gallon (-3.9%), ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης υποχώρησε στα $284.90 cents/gallon (αμφότερα παράδοσης Νοεμβρίου), με πτώση κατά 1.6%.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 4.3 εκ. βαρέλια ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μικρότερη αύξηση (2.75 εκ.), αυτά της βενζίνης αυξήθηκαν κατά 900 χιλιάδες βαρέλια ενώ η αγορά περίμενε μείωση κατά 2 εκατομμύρια και τέλος, τα αποθέματα των διυλισμένων προϊόντων μειώθηκαν κατά 2.4 εκ. βαρέλια, με τους αναλυτές ενέργειας να περιμένουν μικρότερη μείωση (1.5 εκ.).

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων δεν έλειψαν για μία ακόμη συνεδρίαση οι διακυμάνσεις, με το ασήμι να είναι πιο επιθετικό από πλευράς trading και το χρυσό να εξακολουθεί να κινείται εντός του καλώς ορισμένου εύρους διαπραγμάτευσης των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Συγκεκριμένα, το κίτρινο μέταλλο έκανε settlement στο Comex στα 887.30 $/oz, οριακά χαμηλότερα από χθες, ωστόσο πιεζόταν αργά το βράδυ στα $872 (-1%).

Πολύ καλή συμπεριφορά είχε εξάλλου το ασήμι, με τη σειρά παράδοσης του Δεκεμβρίου να διαμορφώνεται στο πέρας του floor trading στα 12.77 $/oz με κέρδη μεγαλύτερα του 4%.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v