Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση άνω του 10% για το πετρέλαιο στα 96,37 $

Ημέρα πανικού η σημερινή και για τις αγορές εμπορευμάτων, καθώς η κατάρρευση τραπεζών στην Ευρώπη και η καταψήφιση του νομοσχεδίου από την Γερουσία των Η.Π.Α. οδήγησε σε «κράχ» τις αγορές.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Ημέρα πανικού η σημερινή για τις διεθνείς χρηματαγορές, με το πιστωτικό τσουνάμι να χτυπάει τις αγορές εμπορευμάτων κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς η κατάρρευση τραπεζών στην Ευρώπη και η καταψήφιση του νομοσχεδίου από την Γερουσία των Η.Π.Α. οδήγησε σε «κράχ» τις μετοχικές αγορές.

Ειδικότερα, η σειρά Νοεμβρίου’08 για το Light crude oil έκλεισε στα $96.37/βαρέλι, καταγράφοντας ημερήσιες απώλειες μεγαλύτερες του -10%. Την ίδια ώρα, η σειρά Οκτ.’08 για την RBOB Gasoline κινήθηκε σε ανάλογους ρυθμούς, κλείνοντας στα $2,3970/γαλόνι, με απώλειες επίσης 10 ποσοστιαίων μονάδων.

Φωτεινή εξαίρεση στο μπλόκ των εμπορευμάτων αποτέλεσε ο χρυσός, καθώς η αρχικά πτωτική διάθεση που οδήγησε τον χρυσό στα $872/ουγκιά δεν είχε μεγάλη διάρκεια, γρήγορα αντιστράφηκε οδηγώντας το συμβόλαιο Δεκεμβρίου’08 έως και τα $932/ουγκιά.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v