Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διολίσθησης συνέχεια για το πετρέλαιο

Δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση πτώσης για το πετρέλαιο, μετά και την υποχώρηση σε χαμηλό έτους του ευρώ έναντι του δολαρίου, αλλά και την χαλάρωση της ζήτησης βενζίνης στις ΗΠΑ. Υποχώρηση και για χρυσό.

Δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση πτώσης για το πετρέλαιο, μετά και την υποχώρηση σε χαμηλό έτους του ευρώ έναντι του δολαρίου, αλλά και την χαλάρωση της ζήτησης βενζίνης στις ΗΠΑ.

Στην πτωτική τροχιά του «μαύρου χρυσού» συνέβαλε και η ψήφιση από την Γερουσία του σχεδίου διάσωσης των αμερικανικών τραπεζών, καθώς αποτέλεσε παράγοντα στήριξης του δολαρίου.

Παράλληλα η χρήση διυλισμένων προϊόντων πετρελαίου στις διαμορφώθηκε, κατά τη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων εβδομάδων, στα 19 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ήτοι στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2001, βάσει στοιχείων του υπουργείου Ενέργειας της χώρας.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου για το αμερικανικό αργό υποχώρησε 2,6% στα 96,02 δολάρια ανά βαρέλι, στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Ν. Υόρκης, ενώ σε ανάλογη πορεία κινείται και το Brent με απώλειες 2,9% στα 92,53 δολάρια.

Σε πορεία αποδυνάμωσης κινείται και ο χρυσός, με πτώση 0,3% στα 868,53 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ χαμηλότερα από τα 1.000 δολάρια «έπεσε» η πλατίνα, στα 991,75 δολάρια ανά ουγκιά (-4,3%), μετά και την κάθετη υποχώρηση των πωλήσεων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v