Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακά χαμηλότερα το πετρέλαιο στα 93,75 δολ.

Η έντονη νευρικότητα συνεχίστηκε για άλλη μια συνεδρίαση στην αγορά ενέργειας, με τα προϊόντα να δέχονται έντονες πιέσεις, ενώ το αργό έκλεισε με περιορισμένες απώλειες, αλλά με σημαντικότατη πτώση στην εβδομάδα.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Η έντονη νευρικότητα συνεχίστηκε για άλλη μια συνεδρίαση στην αγορά ενέργειας, με τα προϊόντα να δέχονται έντονες πιέσεις, ενώ το αργό έκλεισε με περιορισμένες απώλειες την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, αλλά με σημαντικότατες απώλειες σε εβδομαδιαίο επίπεδο.

Για την ακρίβεια, η σειρά Νοεμβρίου’08 για το Light crude oil έκλεισε την ημέρα στα $93.75/βαρέλι, κλείνοντας σχεδόν αμετάβλητη σε ημερήσια βάση αλλά με απώλειες της τάξης του -12% σε εβδομαδιαία.

Όσον αφορά τα energy products, η σειρά Νοεμβρίου’08 για την RBOB Gasoline έκλεισε την εβδομάδα στα $2.23/γαλόνι, χάνοντας πάνω από $40cents/γαλόνι σε εβδομαδιαία βάση, ενώ το Gasoil στο Λονδίνο έκλεισε την εβδομάδα στα $867/μ.τ. , με εβδομαδιαίες απώλειες της τάξης του 10%, επίπεδα που είχε να βρεθεί από τις αρχές του περασμένου Μάρτη.

Παρόμοια η εικόνα και για την αγορά των πολύτιμων μετάλλων, καθώς η διαρκής ενίσχυση του δολαρίου συνέβαλαν στη φυγή κερδοσκοπικών κεφαλαίων που είχαν ποντάρει στο χρυσό ως ασφαλές καταφύγιο στην κρίση.

Πιο συγκεκριμένα, η σειρά Δεκ.’08 για το χρυσό έκλεισε στα $833,20/ουγκιά, -6% χαμηλότερα από το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής, ενώ παρόμοια η εικόνα και για το ασήμι, με τη σειρά παράδοσης Δεκ.’08 να κλείνει την εβδομάδα στα $11,325/ουγκιά, με απώλειες της τάξης του -16% για την εβδομάδα.

Βεβαίως δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στις δραματικές απώλειες που κατέγραψαν την εβδομάδα που μας πέρασε τα βιομηχανικά μέταλλα, με τον χαλκό να κλείνει την συνεδρίαση της Παρασκευής στα $269/λίμπρα, 12% χαμηλότερα από την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v