Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη πετρελαίου κοντά στα 90 δολάρια

Σε τροχιά ανάκαμψης το πετρέλαιο καθώς η χθεσινή πτώση θεωρήθηκε υπερβολική, ενώ δεν αποκλείεται μείωση ημερήσιας παραγωγής από τον OPEC. Σταθερά ανοδική κίνηση για χρυσό, στα 875 δολάρια.

Επιστροφή σε ανοδική πορεία για το πετρέλαιο, μετά την κάθετη υποχώρηση της τιμής του σε Ν. Υόρκη και Λονδίνο στη συνεδρίαση της Δευτέρας 6/10. Η ανάκαμψη αποδίδεται τόσο στο γεγονός ότι η χθεσινή πτώση θεωρήθηκε «υπερβολική» όσο και σε φήμες για ενδεχόμενη μείωση ημερήσιας παραγωγής από τον OPEC.

Ο OPEC, ο οποίος έχει προγραμματίσει σύνοδο για τον Δεκέμβριο, βρίσκεται σε διαδικασία «εξέτασης των τεκταινομένων στις αγορές και είναι έτοιμος να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου αυτές να σταθεροποιηθούν», σύμφωνα με τον πρόεδρό του κ. Chakib Khelil.

Οι δηλώσεις του κ. Khelil αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης της ημερήσιας παραγωγής του καρτέλ, ιδιαίτερα στην περίπτωση κατά την οποία η τιμή του «μαύρου χρυσού» εξακολουθήσει να υποχωρεί.

Ως αποτέλεσμα του ενδεχομένου μείωσης από τον OPEC, το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου για το αμερικανικό αργό ενισχύεται 2,15% στα 89,70 δολάρια, έχοντας αγγίξει και το επίπεδο των 90 δολαρίων. Σε πορεία ενίσχυσης και το αντίστοιχο συμβόλαιο για το brent, με άνοδο 3,2% στα 86,37 δολάρια ανά βαρέλι.

Σταθερά ανοδικά κινείται ο χρυσός, ο οποίος «ανακαλύπτει» εκ νέου τον «ρόλο» του ως επενδυτικού καταφυγίου, με την τιμή του να ενισχύεται 1,96% στα 883,20 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v