Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Βουτιά" 11% το πετρέλαιο - Πτώση 3,5% ο χρυσός

Δραματική ήταν και η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος, αποτελώντας φυσική συνέχεια των πρωτοφανών ρευστοποιήσεων που εκδηλώθηκαν στα διεθνή χρηματιστήρια και διαχύθηκαν μοιραία και στα εμπορεύματα.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB
 

Δραματική ήταν και η τελευταία συνεδρίαση της ιστορικής αυτής εβδομάδος, αποτελώντας φυσική συνέχεια των πρωτοφανών ρευστοποιήσεων που εκδηλώθηκαν την Πέμπτη στα διεθνή χρηματιστήρια των μετοχών και διαχύθηκαν μοιραία και στις αγορές των εμπορευμάτων.

Συγκεκριμένα στο petroleum complex, το light crude oil τερμάτισε το floor session με απώλειες 11% (!) στα 77.47 $/βαρέλι (παράδοση Νοεμβρίου), το πετρέλαιο θέρμανσης κατρακύλησε στα $222.50 cents/gallon (-8%) και η βενζίνη διαμορφώθηκε στα $183 cents το γαλόνι, μειωμένη κατά 10% (επίσης συμβόλαια Νοεμβρίου), παρακολουθώντας το ξεπούλημα των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών και το αδιάκοπο ράλι του δολαρίου εις βάρος του ευρωπαϊκού νομίσματος.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, εντυπωσιακή αναστροφή της αρχικά έντονα ανοδικής τάσης του χρυσού έλαβε χώρα από τα μέσα της συνεδρίασης και μέχρι αργά το βράδυ στο Comex του χρηματιστηρίου Nymex της Νέας Υόρκης.

Οι επιθετικές πωλήσεις που εκδηλώθηκαν στο floor, έφεραν τα futures του κίτρινου μετάλλου από το ζενίθ των $936.6 ανά ουγκιά που σημείωνε το πρωί στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, στο ναδίρ των $824.7 /oz λίγη ώρα μετά το πέρας του floor session, με settlement στα $859 (-3.5%).

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v